התפתחות הריון-תקין או לא?

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

13/04/2015 | 15:25 | מאת: גיליו

akuo' kפי וסת אחרונה היום אמurv להיות בשבוע חמש+6ימים, הבוקר ביקרתי אצל הרופא כדי לקבל הפניות להמשך הבדיקות, בגלל שאמרתי לו שההמתנה לבדיקת הדופק קשה לי ומורטת עצבים(כמו לכולן) ,בנחמדותו הרבה הוא הציע לעשות לי בדיקת אולטרסאונד אצלו בקליניקה לקיומו של הריון בבדיקה (בטנית) הוא ראה שק הריון בלבד בתוך הרחם לשאלתי מדוע עדיין לא רואים שק חלמון או עובר הוא ענה שכנראה יראו בעוד כמה ימים.... יצאתי משם מאד לא רגועה והלכתי הבוקר מייד לעשות בדיקת בטא בבדיקת הבטא הגיעה תוצאה של 36,7000! למיטב ידיעיתי בתוצאה כזו הוא כבר היה צריך לראות דופק אךלאנצפה אפילו שק חלמון מודאגת מאד.יתכן שזה בגלל מכשיר לא מספיק רגיש או בגלל שנעשתה בדיקה בטנית ולא וגינלית או שזה בהכרח מעיד על הריון לא תקין?? אשמח לשמוע מהמומחים. תודה!

15/04/2015 | 22:42 | מאת: ד"ר נרדין עאסלה

מומלץ מאוד לבצע בדיקה חוזרת בהבדל של 7-10 ימים מהבדיקה הראשונה, עדיף בגישה וגינאלית, על מנת להחליט אם הריון תקין או לא...עדיף לא להסתמך על ערכי ביטא, ישנה שונות מאוד גדולה בערכי ביטא בשבועות הריון דומים...

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה