בדיקת מי שפיר - כן או לא? חרדות קשות ביותר

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

18/10/2014 | 20:05 | מאת: אורית

שלום רב אני בת 39.5. הריון חמישי (לידה רביעית. הפלה מוקדמת טבעית בשבוע 8 לאחר הלידה הראשונה). בבית שלושה ילדים בריאים. הרופאים ממליצים לי מאוד על בדיקת מי שפיר. אני חרדה מאוד מהבדיקה הזו, או יותר נכון מהפלה בעקבותיה. מצד שני, אני חרדה לא פחות מלידת ילד פגוע, שיפר את האיזון המשפחתי הכה רגיש שלנו. אני לא יודעת מה לעשות. אני יודעת שמבמדינות מפותחות משלנו בדיקת מי השפיר כלל לא נכללת בבדיקות השגרה, גם לא בנשים בגיל 40. השקיפות העורפית שלי תקינה לגמרי וכך גם הסקירה. בדקתי גם את האפשרות של בדיקת ה-NIPT אבל העובדה שגם היא רק בדיקה סטטיסטית לא משכנעת אותי לעשותה כתחליף לבדיקת מי השפיר. מה דעתך האובייקטיבית? מה מידת הנחיצות האמיתית של בדיקת מי השפיר כפונקציה של גיל? אם הייתי בת 35, לא הייתי חושבת כלל על עריכת בדיקה זו.....

19/10/2014 | 19:32 | מאת: ד"ר נרדין עאסלה

בדיקת NIPT אינה בדיקה סטטיסטית, היא בדיקה שבודקת DNA עוברי בדם אמהי, המדוייקות שלה לפי נתוני החברות השונות היא מעל 99%. כלומר במידה והתשובה של הבדיקה היא תקינה אזי הסיכוי לילד חולה הוא פחות מ-0.1%, במידה והתשובה לא תקינה יש צורך בביצוע דיקור מי שפיר לאימות התשובה. בדיקת השקיפות והסקר הביוכימי (החלבון העוברי) הן הבדיקות הסטטיסטיות. הגיל הוא הגורם העיקרי בגללו מומלצת בדיקה כלשהי לשלילת מומים כרומוזומאלים כן אלה עולים באופן משמעותי מעל גיל 35

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה