ביצוע תפר לרחם מחיצתי בהריון שני

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

18/09/2014 | 21:12 | מאת: טולי

שלום, יש לי רחם עם מחיצה עבה כ 3 ס"מ, עד הצוואר.., בהריון הראשון הוחלט לעשות תפר צווארי למניעת אי ספיגה של צוואר הרחם. לא היו לי לעולם הפלות או לידות מוקדמות...ההריון הראשון עבר בהצלחה ולאחר הוצאת התפר בשבוע 37 ילדתי בשבוע 38 בלידה רגילה... כרגע בהריון שני בשבוע 8, וברצוני לדעת האם יש מקום לעשות שוב את התפר הצווארי גם בהריון זה??? מה הסיכוי לכך שאכן התפר עוזר שהצוואר לא ייפתח? ומה הסיכון לי ולעובר בעת התפר הצווארי? אודה לתשובתכם.

28/09/2014 | 11:11 | מאת: ד"ר דנה אירגה

אם אכן הרחם מחיצתי ישנה סכנה ללידה מוקדמת ונראה כי התפר בהריון הקודם עזר. יש לשקול שוב ביצוע תפר בהריון הנוכחי אך יש לפנות להערכה מסודרת בבית חולים עם כל מסמכי ההריון והשלמת אולטרהסאונד עדכני לגבי תקינותו של ההריון ומיקום מדויק של המחיצה. אני פני למרפאה המתאימה בבית חולים בנושא זה, שקילת ביצוע תפר חוזר, הצורך בו וכן הסבר לגבי סיכונים וסיבוכים כגון הפלה/לידה מוקדמת. בהצלחה

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה