חישוב גיל היריון לפי אולטרסאונד ראשון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

18/09/2014 | 17:01 | מאת: מישהי

שלום רב, עשיתי אולטרסאונד ראשון וחישבו לי גיל היריון קטן בשבוע מההערכה שניתנה לי ע"י הרופאה (עפ"י מדדי בטא). תקנו אותי אם אני טועה אבל בחישוב גיל ההיריון, ההתעברות עצמה אמורה להתרחש בשבוע 2, נכון? אם כן, החישוב החדש לא מסתדר לי כי לא קיימנו יחסי מין סביב הזמן הזה! האם יכול להיות שגיל ההיריון מתקדם יותר אך העובר קטן מכפי שהוא צריך להיות? האם יש מה לדאוג? עד כמה הערכת הגיל לפי אולטרסאונד אמינה? אציין שהערכת הרופאה לגיל ההיריון היתה אף היא שבועיים מאוחר יותר מההערכה לפי מועד הוסת האחרון. כלומר, בחישוב לפי מועד וסת אחרון הייתי אמורה להיות כבר 3 שבועות קדימה. אשמח להסבר. תודה.

28/09/2014 | 11:06 | מאת: ד"ר דנה אירגה

חישוב גיל ההריון מתבצע עפ"י חישוב מועד הוסת האחרון והתאמתו לגודל העובר. באם ישנו פער של מעל שבוע ימים במהלך הטרימסטר הראשון מבוצע תיקון לגיל ההריון עפ"י גודל העובר. אנא פני לרופא המטפל לגבי הסבר על אופן חישוב גיל ההריון

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה