בדיקת דם המחליפה את מי השפיר

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

17/09/2014 | 23:45 | מאת: קארני

שלום. האם בדיקת הדם המחליפה את מי השפיר אמינה? האם היא אכן מחליפה את בדיקת מי השפיר בעל ההיבטים? ושאלה אחרונה עד איזה שבוע ניתן לבצעה? תודה

28/09/2014 | 11:02 | מאת: ד"ר דנה אירגה

בדיקת NIPT הינה בדיקה לא חודרנית המבוצעת מדם האם. ברוב המעבדות נבדקות במסגרתה שינויים מספריים של הכרומוזומים 13,21,18 X ו Y (בחלק מהמעבדות נבדקות מספר תסמונות נוספות). הבדיקה נותנת תשובה באמינות סטטיסטית גבוהה עבור מצבים אלו. עם זאת, הבדיקה עדיין איננה מחליפה בדיקת מי שפיר שכן בדיקת NIPT הינה בדיקת סקר. בנוסף, לא נבדק בה מערך הכרומוזומים המלא (קריוטיפ) או בדיקות נלוות אחרות כגון CMA ("צ'יפ גנטי") שאפשריות כיום רק במי שפיר. ניתן לבצעה משבוע 10 של ההריון.

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה