לחץ בבטן התחתונה לא ממאמץ-שבוע 20

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

14/09/2014 | 17:08 | מאת: דנה

שלום רב, בת 31, הריון 3, שבוע 20. הנני עובדת כמורה כאמור מאמץ פיזי אין (אך נפשי יש בהחלט), כשאני יושבת ולו כחצי שעה אני מרגישה לחץ ותחושת כובד בבטן התחתונה כשאני קמה אני מרגישה לחץ ברגליים ותחושת כובד. אני משתדלת להניח רגליי על כסא,אך לא בהכרח עוזר.. (לזרימת הדם) התופעה עוברת רק שאני במצב מאוזן ברגע שאני מגיעה הבייתה. ממה זה נובע? מזיק לעובר? מה אפשר לעשות? פוגע באיכות חיי...

16/09/2014 | 06:21 | מאת: ד"ר אסנת ולפיש

הי דנה יתכן ומדובר באנמיה המביאה לתשישות ובכל מקרה לאור הלחץ בבטן התחתונה כדאי גם להבדק וליטול תרבית שתן, ובדיקות דם. בהנחה שהמוניטור והסונר של העובר שלך תקינים לא נראה לי שהדבר פוגע בו. בהצלחה

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה