גיל ההריון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

31/08/2014 | 20:08 | מאת: חגית

שלום. אני בעלת שחלות פוליציסטיות. וסת לא סדיר לחלוטין!!! וסת אחרונה - לא ידוע. בשל רגישות בשדיים ביצעתי בדיקת הריון בדם ב 18.08 - תוצאה - 3243.7. אחרי ציפיה של כמה שנים, שמחה וצוהלת מיהרתי אל רופאת הנשים שלי שמיד שלחה אותי לעשות אולטראסאונד וגינאלי. ממצאי האולטראסאונד: הודגם שק הריון תוך רחמי בגודל 11*7 ממ. בתוכו שק חלמון וספק הד עובר קטן ללא דופק! CRL 3 MM = 5W+5 שחלות ללא ממצא חריג. הרופאה אמרה שיתכן ומדובר בהריון צעיר ושכדאי לחזור על הבדיקה בעוד כעשרה ימים. אני בינתיים תפסתי פחד מאולטראסאונד ולא מוכנה בשום אופן (לפחות לא כרגע) לחזור על הבדיקה. אני לא מעיזה ללכת לרופאה שלי עם ההחלטה הזאת שכן היא תעיף אותי מכל המדרגות ותסרב לטפל בי. על מנת להרגיע את עצמי חזרתי על בדיקת הבטא בדם כשבוע אחרי, בתאריך 25.08 ולשמחתי התוצאה היתה 25298. הסקתי שהכל בסדר עם ההריון. בינתיים אני מרגישה צרבות, בחילות, אין לי ככ שינויים בשדיים (חוץ מצבע הפטמות שהשתנה). ומרגישה שהבטן ממש מתחילה לתפוח (ולא מאוכל :) ). מישהו יכול לעזור לי לשער בערך באיזה שבוע אני נמצאת והאם אני אכן יכולה להסיק שההריון תקין למרות ממצאי האולטראסאונד? תודה רבה!

04/09/2014 | 22:51 | מאת: ד"ר אסנת ולפיש

הי חגית כל זמן שהודגם שק הריון ברחם אפשר להיות רגועים שזה לא הריון חוץ רחמי. אפשר להסתמך על גיל ההריון כפי שנקבע לפי הסונר ולספור משם הלאה. אין דרך לודא תקינות הריון ללא סונר. עליית בטא זה לא מספיק. בהמשך תוכלי גם לבצע חלבון עוברי בשבוע 17. סונר אינו מזיק להריון וכדאי מאד לבצע שקיפות עורפית בשבוע 12 ובהמשך סקירות מערכות. בהצלחה

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה