הריון מהפריה חוץ גופית

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

01/08/2014 | 00:07 | מאת: נילי

היי, אני בהיריון תאומים מIVF-ISIC זרע שהופק בTESE. שבוע 9. לפני 3 שבועות נצפו שני שקים +דופק. מאז לא הייתי אצל הרופא. מרגישה די טוב ללא בחילות והקאות. בדיקות דם שלי תקינות, אני בעלת עודף משקל משמעותי (IBM 30), תזונה בריאה. אבי סוכרתי+אינסולין. א. האם ההריון מוגדר בסיכון/ סיכון גבוה? ב. כל כמה זמן עלי להיות במעקב? (הרופא כלל לא מתייחס לאופן יצירת ההריון אלא רק לכך שהוא רב עוברי, האם זה נכון?) ג. מההחזרה, יש לי כאבי כאבי בטן לפעמים חדים, ויציאות לא סדירות (עצירות שלשול לסרוגין), הרופא לא ייחס לכך חשיבות. האם זה בסדר? ד. האם עלי להיזהר מדברים מסוימים? כיצד עלי לשמור על ההריון היקר? ה. האם אוכל לצום בט' באב? (אני כל היום צמאה ושותה המון) תודה רבה.

17/08/2014 | 22:23 | מאת: ד"ר נרדין עאסלה

1. הריון בר סיכון בעיקר בגלל היותו הריון תאומים וגם בגלל עודף המשקל המשמעותי יש דיווחים בספרות שהיונות שמושגים בעזרת ICSI נתונים בסיכון מוגבר להפרעות כרומוזומאליות ומומים עובריים - לשם כך יש להקפיד לבצע את בדיקות הסקר בהריון : שקיפות, סקר ביוכימי, סקירה מוקדמת וסיקרה מורחבת. 2. תדירות המעקב משתנה ותלויה בשבוע ההריון ובבעיות פעילות המתגלות במהלך ההריון 3. לא אוכל לתת דעתי מבלי שבדקתי אותך, יש להבדק ע"י רופא מטפל 4. בשלב זה את יכולה להתנהל רגיל, אם יהיו שינויים במצבך יש להתייעץ עם רופא נשים מטםל 5. צום ט' באב - כבר לא רלוונטי...

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה