סקר שליש הראשון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

21/07/2014 | 09:56 | מאת: לאה

תסבירו לי בבקשה על הבדיקות. אני בת 38.בגיקה עשיתי בשבוע 12+1. בדיקה ריכוז MoM 0.87 2167.0 mU/L PAPP-A 0.42 19.2 ng/mL Free βHCG 1.05 1.2 mm NT תסמונת דאון הסיכון הסטטיסטי לפי גילך בלבד 1:180 * הסיכון הסטטיסטי לפי גילך בשילוב תוצאות בדיקת השקיפות העורפית 1:9200 הביוכימיות והבדיקות )NT ( טריזומיה 18 הסיכון הסטטיסטי לפי גילך בשילוב תוצאות בדיקת השקיפות העורפית 1:10000 הביוכימיות והבדיקות )NT ( סיכום * סיכון לתסמונות כרומוזומליות בגילך גבוה. מומלץ לפנות למרפאה לייעוץ גנטי .

הבדיקה הקטינה את הסיכון לדאון בצורה משמעותית. יחד עם זאת על פי גילך והסיכון הכרוך בגיל זה יש המלצה ליעוץ גנטי ולשקול דיקור מי שפיר.

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה