צוואר רחם קצר

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

20/07/2014 | 03:41 | מאת: ר

שלום הריון ראשון ב2011 צירים מוקדמים בשבוע 30 ופתיחה של 4 ס"מ , עם שמירת הריון הצלחתי להגיע ל38+5 שבועות. עכשיו בהריון שני. בשבוע 22 היו התכווצויות והלכתי לבית חוליםף בבדיקה וגינלית נאמר לי שהצוואר רחם מאוד קצר ושיש סיכון ללידה מוקדמת. הרוםא רשם פרוגסטרון ואמר לי לא להיות בשמירה כי גם אם התינוקת תיוולד אין לה סיכויי לשרוד. שבוע 23 עשיתי אולטרסאונד וגינלי שמדד אורך 31מ"מ והרופא שבדק את התוצאות אמק שזה נראה תקין לחלוטין. האם הפרוגסטרון יכול להאריך את צוואר הרחם? מה יותר מדויק, בדיקה וגינלית או אולטרסאונד וגינלי? האם יש משהו שאני יכולה לעשות כדי לשמור על ההריון הזה?

הטיפול המוצע הוא נכון. US ווגינלי נותן את הבדיקה המהימנה יותר. הצואר יכול להתארך ולהתקצר בתלות בפעילות הרחמית.

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה