הערכת משקל

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

16/07/2014 | 20:28 | מאת: מיכל

שלום רב, אני בשבוע 33+3 בוצעה לי היום הערכת משקל חוזרת. כמות מי שפיר תקינה - 12 AFI פרופיל ביופסי 8/8 BPD 86 מ"מ - מתאים לשבוע 34+4 HEAD CIR 302 מ"מ - מתאים לשבוע 33+4 AB CIR 302 מ"מ - מתאים לשבוע 34+1 יחס HC/AC 1 FEMER LENGTH 67 מ"מ - מתאים לשבוע 34+4 הערכת משקל 2400גר' בבדיקה קודמת בשבוע 30+3 כמות מי שפיר תקינה פרופיל ביופסי 8/8 BPD 83 מ"מ - מתאים לשבוע 33+3 HEAD CIR 285 מ"מ - מתאים לשבוע 31+2 AB CIR 283 מ"מ - מתאים לשבוע 32+2 יחס HC/AC 1 FEMER LENGTH 58 מ"מ - מתאים לשבוע 30+4 הערכת משקל 1841 גר'. נאמר לי שהעוברית מעט גדולה.. אודה למעט הבהרה , האם קצב הגדילה תקין? מואץ? האם המשקל תקין\סביר לשבוע ההריון? האם יש צורך בבדיקות נוספות? האם ניתן לדעת משקל לידה משוער? (מהלך הריון תקין - העמסת סוכר הייתה תקינה כמו גם כל הסקירות וכו') תודה מראש אילנה

אכן העובר גדול בכשבוע לגיל ההריון. נמצא בטווח הנורמלי וקצב הגדילה אחיד ותקין לא מואץ משקל לידה משוער תלוי בשבוע בו תלדי בכל מקרה הוא צפוי להיות משקל של 1-1.5 שבועות יותר.

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה