צוואר רחם קצר

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

19/03/2013 | 12:25 | מאת: שרון

שלום דוקטור, בסקירה מוקדמת בשבוע 15+5 תקינה הייתה הערה שצוואר הרחם הוא 29 מ"מ. היום בשבוע 18+5 הוא 30 מ"מ. הרופא שלי ציין שזו יכולה להיות בעיה אך לא פירט. מה הבעיה בכך? ומה צריך לעשות? לציין שזהו הריון ראשון שמגיע לשבועות אלה, עם שני הריונות שהסתיימו בהפלה נדחית בשבועות מוקדמים. אשמח לתשובתך

27/03/2013 | 18:38 | מאת: ד"ר דנה אירגה

נראה שאורך צוואר הרחם יציב סביב 30 מ"מ והדבר תקין אין קשר להריונות הקודמים שהסתיימו בהפלה נדחית. אין צורך לבצע דבר כעת ויש להמשיך מעקב אחר אורך צוואר הרחם בסקירה הבאה ולהתייעץ עם הרופא המטפל בהצלחה

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה