שאלה תיאורטית לגבי הבנת תסמונת מעי רגיש כרונית

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

24/08/2016 | 19:37 | מאת: AVI S

האם טיפול מוקדם מרגע פריצת התסמינים לראשונה בחיים יכול לשנות משהו בהתפתחות התסמונת או להעלים אותה לגמרי ? או שמרגע שפרצו התסמינים לראשונה , כל הטיפולים הקיימים כולל הטיפולים החזקים כמו מודאל והאנטי דיכאונים לא ממש משנים את התפתחות התסמונת אלא רק למעשה נותנים מענה להפחתת התסמינים וע"י כך להשיג איזושהיא רגיעה מסויימת לתקופה מסויימת ? האם זה נכון שבד"כ בחלוף השנים התסמונת נוטה לדעוך ז"א להתפרץ לעיתים רחוקות עם תסמינים חלשים יותר או להיות בצד ללא תסמינים ?

25/08/2016 | 12:49 | מאת: ד"ר דן קרטר

שלום הטיפול בIBS מכוון לתסמינים וחומרתם ולא לציר הזמן למעשה התסמינים הינם בעלי אופי בא והולך אין מספיק נתונים טובים לגבי מהלך ארוך טווח ( עשרות שנים) מלבד העובדה שאין תחלואה חמורה או תמותה

מנהל פורום מעי רגיש