IBS VS IBD

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

30/06/2016 | 22:59 | מאת: עדי

שלום בן 38 עקב ירידת משקל כאבי בטן ולעתים שלשולים במשך שנתיים בירור. הגסטרו מתלבט אם זה מעי רגיש או קרוהן. קולונוסקופיה תקינה ( נבדק רק המעי הגס בלי המעי הדק והאילאום ). קלפרוטקטין כ 100-250 בדיקות דם ו CRP תקינות פרט לקצת מחסור בבי 12 וחומצה פולית. גסטרוסקופיה תקינה. הרופא אמר שמה שיכריע זה קפסולה ואז נדע אם זה מעי רגיש או קרוהן של המעי הדק בלבד. וציין שאם יש לי קרוהן אז זה קרוהן עדין שיראו רק בקפסולה ברירית של המעי. אני חושש מאוד לעשות קפסולה כי קראתי שעלולה להתקע אם יש הצרות ועד 12 אחוז סיכוי להתקע. איך אפשר להיות שקט בביצוע בדיקה זאת? 1. אם אבצע קפסולת דמה והיא עוברת אז הסיכוי שהקפסולה תתקע הוא 0? 2. האם בדיקת US של המעי הדק ( אמרו לי שד"ר ורנר ממאיר מבצעת וד"ר יעקב ממון מבילינסון ) יכולה להראות אם יש הצרות ואז אם לא רואים הצרות יכול להיות שקט שזה לא יתקע? תודה רבה

01/07/2016 | 18:25 | מאת: ד"ר דן קרטר

שלום אם אין תסמינים של הצרות, לרב הקפסולה לא תתקע אם קיים חשש ניתן לבצע בדיקת קפסולת דמה. אם קפסולה זאת עוברת, לא סביר שהקפסולה הרגילה תתקע US מעי, שגם אני מבצע, רגיש להצרויות משמעותיות, אך לדעתי בדיקת קפסולת דמה רגישה יותר לחלופין ניתן לבצע CT או MR מעי

מנהל פורום מעי רגיש