האם זה יכול להיות מעי רגיז

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

07/10/2015 | 09:34 | מאת: אני

הי, כבר מספר שנים שאני סובלת מכאבי פרקים קשים וחשד ללופוס או מחלות רקמת החיבור ולאחרונה איבחון נוסף של פיברומאילגיה . במשך השנים סבלתי מידי פעם לתקופות קצרות צרבות קשות עם כאבי בטן וגב וקיבלתי "זנדקס" וזה עזר. לפני כשנה היה לי התקף של כאבי בטן מאוד קשה במשך שלושה שבועות שהיה מלווה בשילשולים קשים, התאשפזתי עברתי CT בטן שיצא תקין ולבסוף השתחררתי ללא שופ איבחון רק עם כדורים לכאבי הבן (שאני לא זוכרת את שמם), החולשה של ההתקף הזה עברה בערך לאחר חודש כאשר המשכתילשלשל כשלושה חודשים אחרי. ואז התחלתי עם עצירויות קשות פעם בשבוע וגם זה עם זה עזרה של חוקן, לקסטיב ונרות גלצירין וככה כמספר חודשים ואז שוב חוזרים שלשולים למספר שבועות ואז שוב עצירויות קשות , ככה במשך שנה, בנוסף יש לי צרבות מאוד קשות אפילו משתיית מים,כמעט כל דבר שאני אוכלת ולא משנה הכמות צורב לי מהר, במיוחד הצרבות באות בשכיבה הבטן מאוד תפוחה כך שאני לא יכולה לסגור את המכנסים (לא השמנתי, כיום אני מקבלת כדורי נקסיום פעמיים ביום וגם הם לא כל כך עוזרים עשיתי בדיקות קלונוסקופיה וגססטרופיה שלהערכתי יצאו תקינות,: בקע סרעפתי דלקת קלה האטוריום ואירוזיות קלות. שאלתי היא האם מדובר במעי רגיז? האם יש פתרון?

08/10/2015 | 07:46 | מאת: ד"ר דן קרטר

שלום רב אכן יתכן שמדובר בתסמונת המעי הרגיז ובדספפסיה תפקודית יחד עם זאת החשד ללופוס יכול דוקא לרמז על מעורבות מערכת העיכול בתהליך- אולי עקב פגיעה דלקתית או פגיעה בעצבוב המעי- ולכן יש מקום לבירור נרחב יותר שיכלול קולונסקופיה והדגמת מעי דק על ידי MRI או קפסולה ובהתאם לתוצאות יש מקום לשקול בדיקות תפקודיות של מערכת העיכול כזמן מעבר מעי מנומטריה של הושט וכו

מנהל פורום מעי רגיש