שאלה לגבי מעי רגיש ,נוגדי דיכאון והתרופה החדשה

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

24/05/2015 | 22:22 | מאת: שרה

אני בת 38 בדכ בריאה ללא בעיות נפשיות כלשהן ולפני 8 שנים פרץ אצלי המעי הרגיש עם עצירות בצורה כרונית כל הזמן,ניסיתי הכל ועשיתי את כל הבדיקות שיצאו תקינות , כולל מניעת מזונות , וקיבלתי בהתחלה קולוטאל שנתן הרגעה חלקית למשך מס שעות אבל לא פתר את הבעיה ומשלשלים שהיו בלתי נסבלים . בסוף קיבלתי מהרופא משפחה רסיטל נוגד דיכאון שפועל למעי רגיש . כחצי שנה לאחר תחילת טיפול חל שיפור משמעותי בכל התסמינים למרות תופעת לוואי מתמשכת של התרופה-חוסר חשק מיני , עליה במשקל , עייפות . אחרי 3 שנים של שימוש בתרופה התסמינים כאילו נעלמו והפסקתי עם התרופה בהמלצת הרופא אחרי ירידה הדרגתית , שבוע - שבועיים לאחר ההפסקה התסמינים חזרו כמו בהתחלה. חזרתי להשתמש ברסיטל נוצר שיפור במקביל התחלתי להשתמש בתרופה החדשה רסולור שגם משפיעה על הסרוטונין אבל באופן נקודתי . כרגע אני על שתי התרופות ומרגישה טוב בלי תסמינים , ויציאות נורמליות . בעקבות ההפסקה הקודמת הובהר לי שמומלץ יותר להתייעץ עם פסיכאטר ולא רופא משפחה כאשר מפסיקים תרופה כמו רסיטל , השאלה שלי האם הרסולור באמת מחליפה את הרסיטל בטיפול בתסמונת שכנראה קשורה לסרוטונין . האם כדאי להתייעץ עם רופא פסיכאטר ולבקש להפסיק עם הרסיטל ולהישאר רק עם הרסולור שאין לה תופעות לוואי מציקות כמו הרסיטל ?

27/05/2015 | 22:50 | מאת: ד"ר דן קרטר

שלום שרה בתסמונת המעי הרגיז קיימים מנגנונים מרכזיים- במערכת העצבים המרכזית- הגורמים להפחתת הסף לכאב, ומנגנונים פריפריים- כלומר במערכת העיכול- הגורמים להפרעה בתפקודה. כמובן ששני המערכות- המרכזית והפריפרית נמצאות בקשר הדוק ומזינות זו את זו. רזולור הינה תרופה הפועלת במעי על ידי הפעלת קולטני סרוטונין ספציפיים מסוג 4- והינה תרופה יעילה לעצירות המביאה לפעילות פריטסלטית ( תנועתית) של המעי. תרופה זו אינה פעילה במח רסיטל היה תרופה הפועלת במערכת העצבים המרכזית ומעלה שם את רכוז הסרוטונין. תרופה זאת יעילה בתסמונת המעי הרגיז כשם שהיא יעילה בדכאון. מעבר לזה, תסמונת מעי רגיז קשורה פעמים רבות בהפרעות נוספות הכוללות דכאון, חרדה ועוד. לפיכך יש מקום לטיפול בשתי התרופות- טיפול משולב- ברסיטל המכוון לטיפול מרכזי, והרזולור המכוון לטיפול בעצירות המללוה למיטב הבנתי את כאב הבטן שלך

מנהל פורום מעי רגיש