ראו פוד

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

30/12/2015 | 10:38 | מאת: יובל

שלום, מתעניין בתזונת ראו פוד אבל נתקל במספר שאלות ללא מענה: 1. איך ניתן לאכול מאכלים כמו בטטות, דלעת, דלורית מבלי לבשלם? נמנעים מהם לחלוטין? 2. ידוע שקטניות קלות יותר לעיכול לאחר בישול (ועדיף גם לאחר הנבטה), האם אסור לבשל אותם? תודה מראש יובל

30/12/2015 | 10:41 | מאת: יובל

נ.ב - מה עוד שגם ידוע שבחלק מהירקות, הערכים התזונתיים באים לידי ביטוי טוב יותר לאחר בישול (למשל ליקופן בעגבניה, או בטא קרוטן בבטטה).

11/02/2016 | 21:07 | מאת: אביטל זלצר

יובל שלום. תזונה לפי גישת ה רואו פוד מבוססת על הגברת האינזימים בתוך רכיבי המזון ןמכאן נובע הצורך להנביט או לחמם עד מקסימום של 50 מעלות את המזון. לאחר הנבטה, אין כל צורך בבישול דגנים וקטניות מאחר והיא גורמת לריכוך. את המזונות הכתומים אותם ציינת, ניתן לגרד באופן חי בסלט, תופתע עד כמה זה טעים ללא בישול, ניתן גם לפרוס דק ולייבש בתנור בחום שלא עולה על 50 מעלות. ישנם הרבה אתרים עם מתכונים לתזונה הזו. חשוב לזכור שאינה מתאימה לכל אחד. ישנו חלק קטן באוכלוסייה, שריבוי אינזימים גורם לגזים ואי נוחות בבטן. הייה ער לתגובות מערכת העיכול שלך במעבר לתזונה זו ודאג להשלמת רכיבים חיוניים דרך תוספים. בברכה ובהצלחה אביטל

מנהל פורום תזונה טבעית