תזונה נבונה להורדת A1C

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

24/06/2015 | 11:29 | מאת: rafi

שלום, אני בן 37 בריא רזה, BMI 20, שני הוריי סוכרתיים. בשנתיים האחרונות אני בעל מודעות, מקפיד לאכול לחם שיפון,לא שותה מיצים, נמנע מפחמימות פשוטות וכד'. אינני עוסק בספורט בעקבות פציעה בברך. בבדיקות דם האחרונות לפני שבועיים: גלוקוז 90, A1C - 5.6% שמתי לב שההמוגלובין נוטה לטפס מעט(עמד על 5.4%) בעקבות זאת נאמר לי להוריד את הפירות למקס' 2 ביום כי הייתי מרבה לאכול מהם הרבה עד היום. כמו כן,אמרו לי לאכול שקדים/אגוזים לאחר כל ארוחה פחמימתית. שאלותיי - האם זה בסדר שלאחר כל ארוחה אקח 4-5 שקדים? האם אכילת מעט במבה מידי יום נחשבת ללא בריאה? האם אחוזי השומן לא מסוכנים? אני מזכיר שהנני רזה ולא היה מזיק לי להעלות מעט אבל לא רוצה להעלות את אחוזי השומן בדם ! תודה

26/06/2015 | 00:55 | מאת: אביטל זלצר

רפי שלום הסוכר בדמך בסדר. רק מעל 100 אנחנו מתיחסים לסכרת אולם בגלל ההסטוריה של הוריך, מומלץ לאכול 2-3 פירות ביום ורצוי את החמוצים יותר. שקדים ניתן לאכול 2-3 אחרי ארוחות- אך לא יותר מ 7-8 ביום. לגבי במבה- היא לא המאכל הכי בריא ולא מומלץ לאכול על בסיס יומי, אפשר 1-2 בשבוע. בברכה אביטל

מנהל פורום תזונה טבעית