מגנזיום + סידן ביחד...?!

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

19/06/2014 | 11:26 | מאת: שרי

שלום רב, כבר לא בדיחה כשאמר לי ידידי הטוב: "את ומזון הבריאות הטבעי/האורגני...ואני רואה מי משנינו כל יום בקופ"ח...!" אחרי משמעת ממושכת לפתוח את הבוקר במיץ עשב חיטה (במסחטת "אוסקר" משוכללת), הקפדה על מזונות בריאות בלבד: דגנים מלאים פרי וירק אורגניים כיו"ב...תמונת דם "ברצפה", מדדים בגבול התחתון של הנורמה. לפתע, יתר לחץ דם (כנראה לא קשור לתזונה), התכווצויות, כאב ראש חד, התקפי דופק מהיר, חולשה אטומית, נדודי שינה. מסקנת רופא המשפחה - סוג של קריסה/ התמוטטות. לפי כל הסימפטומים, אני סבורה שמדובר במחסור במגנזיום. בדיקת כימיה בדם לא מאמתת, אלא בארה"ב בלבד מעבדה שיכולה להיכנס לממברנה ולאבחן חוסרים! אם ללכת על תוספי מגנזיום, כמי שנוטלת סידן, ידוע ששניהם מתחרים על הספיגה בגוף לפיכך, מממליצים ליטול אותם בנפרד בזמנים שונים. אם כך, עולה השאלה: כיצד זה על המדף מבחר תוספי סידן+מגנזיום+ויטמיןD בכמוסה אחת....??? ברכה שרי

19/06/2014 | 21:37 | מאת: אביטל זלצר

שרי יקרה אני ממליצה לך בחום לא להסתפק בהמלצות הפורום כאן וללכת עם בדיקות הדם שלך ישר לתזונאית טבעית או נטורופתית. יתכן ונוצר אצלך חוסר ברכיב תזונה חיוני. בברכה אביטל

מנהל פורום תזונה טבעית