כבד שומני ומוגדל עקב השמנת יתר מה עושים?

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

27/09/2005 | 15:46 | מאת: נורית

שלום רב!!!! אני כבת 28, בריאה בדרך כלל... במשך כל חיי סבלתי מעודף משקל ונלחמתי בו שוב ושוב. גובהי 1.57 ובמהלך השנים משקלי נע בחן 53 ק"ג ל79 ק"ג. במשך תקופה ארוכה עשיתי דיאטות קיצוניות ומסוכנות וירדתי באופן דרסטי במשקל... כמובן שבהמשך הדרך צברתי הכל בחזרה "פלוס ריבית". כיום, הגעתי לשיא משקלי ואני שוקלת מעל 90 ק"ג!!!! העובדה שהפכתי את גופי לאקורדיון והיויו של עליות וירידות תכופות וקיצוניות במשקל נתנו אותותיהם בגופי! מלבד זאת שעורי מצולק בסימני מתיחה דוחים, חזי נפל והתרוקן וגפי התדלדלו, גיליתי כי יש לי כבד שומני ומוגדל... הכל התחיל כאשר הגיעו מים עד נפש והחלטתי שאני זקוקה לעזרה מקצועית... ניסיתי המון סוגי דיאטות ובסופו של תהליך, הסקתי שאני זקוקה להתערבות כירורגית (רופא המשפחה תומך נחרצות) ולעבור את ניתוח הטבעת להיצרות הקיבה. במסגרת הבדיקות הרבות שעברתי, עשיתי גם אולטראסאונד בטן עליונה ולהלן הממצאים: אין נוזל חופשי בבטן . כבד: מוגדל , מרקמו אחיד, היפראקוי. דרכי מרה תוך כבדיות אינן מורחבות. צינור המרה המשותף ברוחב תקין. כיס מרה: ללא אבנים. לבלב: ברוחב תקין. טחול: בגודל ומרקם תקינים . רטרופריטוניאום (עליון): הודגם חלקית, ללא הגדלה של בלוטות לימפה, ללא הרחבה של כלי הדם הגדולים. כליות בגודל, מבנה תקין פרנכימה שמורה ללא הרחבה של מערכת מאספת והשופכן. סיכום: כבד שומני, מוגדל. פנייתי אליך נובעת מבדיקה זו. למיטב הבנתי, מצבו של הכבד שלי נובע מעודף המשקל שלי (שכיום כבר חריג ומסוכן ביותר) וככל הנראה, גם מהדיאטות הקיצוניות והירידות הדרסטיות במשקל (הדיאטות שלי כללו צום של שבועות ארוכים, נטילת כדורים כגטן רדוקטיל, טרונק ונוביריזין, הייתי יורדת לעיתים 10-15 ק"ג בחודש אחד!!!). שאלותיי הן: 1. האם אני יכולה לעשות את הניתוח של הטבעת למרות הממצא הזה? האם זה מומלץ? האם זה ישפר את מצבו של הכבד שלי? 2. מה עליי לעשות כדי לשפר את מצבו? שמעתי כי ירידה מבוקרת במשקל ונטילת ויטמין אי יכולה להועיל, זה נכון? 3. הבנתי שדיאטה דלת פחמימות ועשירה בחלבונים יכולה אף היא לסייע להקטנת הכבד זה נכון? 4. כיצד אדע מהו מצבו של הכבד שלי והאם העניין הפיך? מה עלי לעשות כעת? 5. ברצוני להגיע למרפאתך לשם התחלת טיפול בעניין. למען האמת, תמיד הייתי בריאה ועניין ההשמנה שלי הדאיג אותי תמיד מבחינה אסתטית... נהגתי להדחיק את הידיעה ששומן זה מסוכן לבריאות והממצא הנ"ל הציב ראי אל מול פניי וחיזק את הכרתי בצורך לרדת במשקל ולסגל אורח חיים בריא. הניתוח שלי קבוע לשלושים באוקטובר (בעוד כחודש). אשמח מאד אם תענו לשאלותיי עוד בטרם הניתוח. חוות דעתכםחשובה לי ביותר! כמובן שבכוונתי לבדוק את מצבי עם רופא המשפחה, אולם טני זקוקה לתשובה דחופה לגבי הניתוח לפחות כי הוא בחו"ל עד אחרי החגים וספק אם יראה אותי לפני הניתוח! תודה רבה וכל טוב, נורית

27/09/2005 | 17:50 | מאת: צביקה קורן

נורית שלום, בנושא הטבעת - ראי תשובה שנתתי לגילגול בשאלה המופיעה מתחת לשאלה שלך. בנושא הכבד השומני אני רואה שחקרת את הנושא והפתרון המומלץ הוא באמת הרזייה מתונה ומאוזנת. עם זאת, כדי להקל על הכבד בתהליך את חייבת להשתדל ככל שניתן להימנע מחומרים המכבידים על הכבד כמו: מזון מרוסס, צבעי מאכל, ממתיקים מלאכותיים, חומרים משמרים, חומץ, עודף חלבון בתזונה (עודף חלבון מכביד על הכבד ולא מקל עליו!!). במקביל את צריכה לאכול מזון טבעי (רצוי אורגני) ואיכותי ולשתות מיץ ירקות טרי. בעיני ניקוי הגוף מרעלים חשוב לא פחות מההרזייה. כדאי מאד לקבל יעוץ נטורופתי ולא להסתפק בפורום. כדי לדעת "מה מצבו של הכבד שלך" - תפני לרופא המשפחה ותבקשי בדיקות של תפקודי כבד. המצב הפיך, אבל כדאי לטפל בכמה מישורים. בפרק המאמרים באתר שלי תוכלי לקרוא על חומרים מזיקים ומועילים בתזונתנו. בהצלחה צביקה

מנהל פורום תזונה טבעית