ממצא של כבד שומני

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

06/05/2005 | 09:19 | מאת: ארז

לאחרונה תרמתי דם במד"א ואבחנתי כי האנזים ALT אצלי הוא גבוה מהמקובל 102 במקום 50 - וייתכן כי זה בעיה של כבד שומני. עליי לציין כי עד לפני כחצי שנה עסקתי בפעילות ספורטיבית רבה והפסקתי לחלוטין וכן כי עליתי במשקל כ-15 קילו. השאלות הן : מה הממצא של ALT גבוה יכול להצביע על מבחינה רפואית ? האם זה שומן בדם או כולסטרול ? האם ניתן "להעלים" תופעה זו ואם כן אז מהן הדרכים לטיפול בתופעה ? מה ההשלכות של כבד שומני והממצא של האנזים הגבוה ומה הסיבות להתהוות ממצא זה אצלי שאני לא סבלתי בעבר מדבר דומה וכן אין אצלי במשפחה דבר זה . תודה על כל עזרה ומידע. ארז

06/05/2005 | 14:20 | מאת: בלה אגמון

שלום רב, כבד שומני מתפתח כתוצאה מפגיעה הנובעת מהצטברות שומן בכבד.(קצת כמו שעושים במכוון לאווזים כדי לקבל כבד אוז). הפגיעה נגרמת כנראה מעודף רעלים המצויים במזון תעשיתי ומעובד. כדי לתקן חשוב לשנות את התזונה, לרדת במשקל , להמנע מסוכרים פשוטים. ברפואה טבעית יש דרך לנקות ולשקם את הכבד על ידי שימוש בצמחי מרפא, מזונות מיוחדים וצומות שונים. אני מבקשת התחסות של צביקה גם.

07/05/2005 | 10:45 | מאת: צביקה קורן

ארז שלום, זאת שאלה בתחום רפואי שכדאי להפנות לרופא המטפל. עלייה ב ALT יכולה לנבוע מסיבות רבות וכדאי לקבוע שמדובר בליקוי בתאי הכבד יש לבצע בדיקות נוספות. בכל מקרה מבחינת הטיפול הטבעי כדאי מאד (במקביל לבירורים הרפואיים) להגיע למשקל מאוזן, להמשיך בפעילות גופנית סדירה, להימנע מחומרים מזיקים בתזונה, להוסיף חומרים מועילים ולבצע ניקוי תקופתי (צום). בפרק המאמרים באתר שלי תוכל לקרוא על חומרים מזיקים ומועילים בתזונתנו ועל חשיבות הצום למנוחה, ניקוי והתחדשות. תתייחס לממצא של הבדיקות כצליל מעורר הקורא לך להתחיל לטפל בגוף ולא להתייחס אליו כמובן מאליו. שבת שלום צביקה

מנהל פורום תזונה טבעית