קריטי!!! בבקשה עזרה בייעוץ לאבי שעבר שבץ מוחי

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

16/07/2016 | 19:16 | מאת: נבו

שלום, אבי נפגע בתאונת דרכים כהולך רגל בתאריך ה - 15/06/2016, סובל משברים מרובים בפניו. ( שבר במצח,אף,ארובות העניים נסדקו,לסת עליונה התנתקה) - אובחן מלפני התאונה לצורך ניתוח קאטרט, כסובל כרוני מפירפור פרוזדורים. ולכן במחלק אף אוזן גרון ( בבית חולים גדול בב"ש) הוחלט להפסיק את תרופת מדללי הדם שלו לצורך אפשרות לניתוח עתידי,בקצרה שילוב של טיפול מוטעה ואיבחון לקוי, אבי עבר ביום ראשון ה- 10/07/2016 בשעת ערב, אירוע מוחי גדול (שבץ מוחי בצד שמאל) האיבחון נעשה רק למחרת היום בצהריים. בכל מקרה שום טיפול הולם למקרה לא התקבל, כיום אבי נמצא בכירוגית ד' ולא במחלקת שבץ מוחי עקב חוסר במקום. במצב של תרדמת עם זונדה בפה מקבל מדללי דם ותרופות ללחץ דם וסכרת ממנה הוא סובל. שאלתי היא כזאת: אבי לא מתקשר עם המשפחה למרות כל ניסיונותינו (שיחות,פיזיותרפיה,דיקור סיני,הקלטות,מגע,ועוד ועוד) לי ידוע שמדד הסוכר שלו לא יורד מ 400 יחידות הרופאים אומרים שהסוכר גבוהה בגלל הזונדה שהוא מקבל, ככל שידוע לי אדם ברמת סוכר כזו הוא במצב משותק- ולכן אין באפשרותו להשתקם ולהתעורר בעצמו, הם עלי לדרוש להוציא את הזונדה ולייצב את רמת הסוכר לרמות של 120-160 מלפני התאונה על מנת שיהיה סיכוי שיוכל לתקשר ו/או להתעורר מהמצב שבו הוא נמצא בכוחות עצמו. אבי מבחינה פיזית עוד חזק ויכול לעמוד ביומיים בלי הזנה של אוכל, לדעתי עדיף שיקבל אינפיוזיה עם ויטמינים ומתן תרופות נוזליות דרכה מאשר זונדה שמעלה לו את המדדים. מבקש את עזרתך בדחיפות!

שלום, מצטער לשמוע על מצבו של אביך. רמה של 400 מג/דל אכן חריגה אך אינני יודע אם היא הסיבה לאי ההתעוררות. בכל מקרה, יש מקום לשאוף להוריד אותה לרמות יותר סבירות ע"י התאמת התרופות/אינסולין (אם יש לו סכרת סוג 2). מציע להתייעץ עם רופאי המחלקה ו/או להזמין רופא מבחוץ לתת חוות דעת נוספת (זו זכות של המטופל). זאב

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי