נוקשות בכף היד

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

28/04/2015 | 13:11 | מאת: adel

הלו זאב, אולי בכל זאת תוכל לתת לי עיצה יש לי אח שחולה במחלת msa פרקינסוני. כרגע המצב הוא שהוא כבר לא הולך, כף היד סגורה. אנחנו לא יודעים איך לפתוח לו את היד כדי לגזור לו את הציפורניים, יש לו את בעית הנוקשות כמו בפרקינסון קשה, מקווה שתוכל לעזור בתודה מראש אדל.

אדל שלום, עיסוי עמוק עשוי לעזור, במיוחד אם משולב בטכניקות הרפיה. יתכן שזריקות שחוסמות מעבר עצבי לשריר (כמו בוטוקס) יכולות לשחרר את היד. לפעמים אפשר לשלב זריקה+סד חזק כדי לשמור היד במנח פתוח. ובמובן שהפעלה פאסיבית ואקטיבית לכל הגוף חשובה לשמירה על איכות חיים עד כמה שניתן במחלה הלא פשוטה הזו. זאב

28/04/2015 | 17:21 | מאת: adel

הלו זאב תודה על התשובה המהירה. ברשותך רציתי לומר שעשו לו זריקות בוטוקס לפני שלושה שבועות יש אולי הטבה מינימלית, למעשה חשבנו שהוא יוכל להפעיל קצת את היד בכתיבה. תודה רבה לך, מקווה שנימצא לו פיזיותרפיסת מומחה בברכה אדל.

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי