גידול בהיפופיזה

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

07/09/2015 | 22:17 | מאת: שירי

יש לי גידול בהיפופיזה שלא מפריש הורמונים. מעקב של MRI כל חצי שנה. להלן תוצאת MRI מלפני שבוע: ממצא היפופיזרי מימין. מתאים לאדנומה היפופיזרית מימדיו 11*16 מ"מ גדל ביחס לבדיקה קודמת.בדיקה קודמת מימדיו 9*12 מ"מ התהליך מגיע עד הכיאזמה אך אינו לוחץ עליה. סכום:תהליך בהיפופיזה מימין מתאים לאדנומה היפופיזרית .גדל באינטרוול. שאלות: 1 האם ניתוח פה הכרחי?או שיש טיפול אחר? 2 עד כמה דחוף הניתוח?עוד 3 חודשים יהיה מאוחר מדי? 4 האם ניתוח נחשב קל/קשה? 5 אחרי ניתוח,האם אפשרי תוך חמיה-שישה ימים לחזור לעבודה משרדית? תודה

לשירי בקר טוב, 1.אם הצמיחה שתארת ארעה במרווח חצי שנה בין 2 המימדים של הגידול הרי שיש צורך בטיפול: 2.כדאי לקבל פרופיל הורמוני חוזר של ההיפופיזה כדי לדעת בודאות שהגידול איננו מפריש הורמונים(אם יתברר שכן-אפשרי טפול לא ניתוחי) 3.האם יש בדיקות ראייה+שדות ראייה עדכניות?אם לא-יש לבצען לאחר הגדילה של האדנומה 4..ניתן לשקול גם טפול רדיוכירורגי כחלופה לנתוח. 5.הנתוח איננו דחוף:3 חדשים איננו תאריך מאוחר מידי במצב המתואר. 6.השאלות הנוגעות לנתוח עצמו צריכות להידון מול מנתח שתבחרי אם וכאשר תחליטי על נתוח ולאחר השלמת הנ"ל. בברכה

08/09/2015 | 23:26 | מאת: שירי

בוצעה בדיקת שדות ראיה-תקין. הגידול לא מפרשי הורמונים. ובכל זאת במשך חצי שנה לקחתי דוסינק 3 כדורים בשבוע-כנראה לא עזר. שוב שאלה עד כמה הכרחי פה ניתוח?אני בת 48 הבעייה שאני סובלת כבר שנתיים מהצטברות ליחה בגרון ולכן חוששת מהרדמה.

מנהלי פורום נוירוכירורגיה