כאב בחזה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

22/11/2015 | 11:36 | מאת: אלונה

שלום רב אחי בן 47 הגיע למיון בעקבות כאב בחזה נשאר 10 ימים וביצע צנתור שנמצא תקין לפי הבנתי (שכן למחלקת הפנימית לא הגיע כלל קרדיולוג לשאול/לבדוק אותו) הצנתור בוצע בשל הכאב וממצא באקו לב ביצע ב2014 אקו לב תקין כאשר לפני חצי שנה באקו - חדר שמאל בגוגל תקין ודפנותיו אינן מעובות.לחץ המילוי תקין.קייימת היפוקניזיה של הדפנות,יותר בולטת של המיחצה,דפנות אחורית תחתונה ולטרלית אחרוית תחתונה.מקטע פליטה מוערך ב 40% מבנה ותפקוד מסתמים מיטרלי ואאורטלי תקין. התכווצות חדר ימני שמורה. בהשוואה לבד קודמת ישנה פגיעה בהתכווצות דפנות חדר שמאל . מהירות זרימה בדופלר - abnormal left verticular wall motion - normal תפקוד סיסטולי כולל של החדר השמאלי - ירוד במידה בינונית איכות הדמייה - בינונית. רופא המשפחה אמר אי ספיקת לב בביהח אמרו אולי דלקת שריר הלב 2 האבחנות נשמעות מלחיצות ..... לפני הכאבים המליצו לו על מיפוי לב שמן הסתם טרם בוצע ואני חודשבת האם רלוונטי היום לאחר שביצע צנתור אשמח להכוונתך - במה יכול להיות קשור הסיפור הזה ומה עליו לעשות האם תיתכן טעות בפענוח - רשום איכות הדמייה בינונית תודה רבה

22/11/2015 | 22:09 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

תודה. עליך לגשת לבדיקת קרידולוג ממפורטת עם כל המימצאים של בדיקות אשר בוצעו עד כה. במידה וצינתור כלילי היה תקין, ובכל זאת מדובר בהפרעת התכווצות חדר שמאל באקו לב - יש לשלול בעיה ראאשונית של שריר הלב, או דלקת בשריר הלב..... פני נא לבדיקת קרדיולוג. בברכה, דר דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה