הייתי אצל קרדיולוג

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

05/06/2015 | 08:52 | מאת: אליה

ישבתי אצלו סה''כ 7 דקות, הוא היה די אדיש, לא ממש לקח אנמנזה חוץ מכמה מילים (על כמה כריות אני ישנה-2, ואם כואב לי בחזה במאמץ-לא), הקשיב ללב וזהו. הסיכום שלו "בת 21, ברקע אסתמה, לא ידוע על מחלת לב, מועמדת לביופסיה מבלוטת למפה. מזה כשנה קוצר נשימה בהליכה החמרה לאחרונה (אוגוסט 14), ללא כאבים בחזה (דווקא יש, אבל מימין ואמרתי לו את זה), ללא אורטפניאה. בוצע מבחן מאמץ שהדגים VO2 MAX 16.6, RER 1.09, VE\VCO2 33. אקו מאוקטובר 14-תפקוד תקין של חדר שמאל וימין, ללא עדות למחלה מסתמית משמעותית" לא ביקש אקו חוזר ולא שום דבר אחר כי ע''פ מבחן המאמץ הוא מניח שזה פשוט כושר לא טוב (למרות שיש עודף משקל אך ירדתי ב16 קילו משנה שעברה כשאז במשקל המלא לא היו הבעיות האלה, ולמרות שאני כן עושה פעילות גופנית-הליכה של שעה וחצי עם הכלב שלי בקצב יפה). אז מאיפה הCARDIAC INSUFFICIENCY הזה? להניח לעניין או לעשות אקו חוזר בכל זאת לשלול יל''ד ריאתי? על אפשרות ליל''ד ריאתי הוא לא דיבר בכלל וזו הרי הסיבה העיקרית שכתב מפענח בדיקת המאמץ, שהוא גם ראש השירות ליל''ד ריאתי בבלינסון- "ממליץ אקו לב להערכת יל''ד ריאתי ותפקוד לבבי כללי". שבת שלום.

אליה שלום, ביופסיה מבלוטת ליפמה היא ניתוח קטן והסיכון בו לרוב נמוך. כושר גופני לקוי יכול לנבוע מהפרעה באספקת החמצן (נשללה הפרעה קשה בתפוקת הלב או בתפקודי הריאות) או ביכולת לניצולו בשרירים הפריפריים. אם האקו תקין, אין צורך לחזור על הבדיקה. לעיתים בעאקו לא ניתן להעריך את הלחץ הריאתי אם אין דליפה דרך המסתם הטריקוספידלי. ממליץ לך לקרוא את הקישור http://en.wikipedia.org/wiki/VO2_max על VO2 max כמדד לכושר האירובי. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים