תוצאות אקו

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

06/10/2014 | 18:00 | מאת: א.ש

אני בן 58 ומושתל קוצב לפני כשנה. עקב כאבים ממוקדים בצד שמאל נשלחתי לבצע בדיקת אקו לב במאמץ. להלן התוצאות: במנוחה: חדר שמאלי תקין בגודלו ודפנותיו תקינים בעוביים הספטום אסינכרוני עקב הקיצוב יתר הסיגמנטים תקינים בתפקודם RF 50% מסתם האאורטלי מסוייד במעט ואינו מוצר תפקוד יתר המסתמים תקין במאמץ: חדר שמאלי לא התרחב הספטום נותר אסינכרוני בעיקר בחלקו האפיקלי היפרקינזיה של הסיגמנטים אין עדות לאיסכמיה לא מסוגל לעלות דופק קרוב לוודאי עקב קוצב קבוע קצב לב מקסימלי במאמץ 110 לחץ דם במאמץ 160/70 במאמץ AORTIC VALVE 18-10 רציתי להבין : 1. מה משמעות של EF 50 בכפוף למצב הקליני ותוצאות האקו 2. מה זה אומר חדר שמאל לא התרחב אחרי מאמץ 3. האם צריך להמשיך בבירור ע"י מיפוי לב 4.למה לא הצלחתי להעלות דופק לאחר 8 דקות. בעיה או נדרש כוון קוצב חוות דעתך אודה

שלום רב, מקטע פליטה EF של 50% הוא בגבול התקין. במצב נורמלי החדר השמאלי לא אמור להתרחב במאמץ. בנוכחות קוצב, הדופק מוגבל על ידי Upper tracking rate של הקוצב. הקוצב יודע לזהות מהו הקצב העלייתי ומקצב את החדר בקצב העליות עד לגבול מסויים. זהו פרמטר הניתן לשינוי בתכנות הקוצב, אך אם יהיה פרפור פרוזדורים הדופק עלול להיות מהיר מאד. על פי הבדיקה המצוטטת אין עדות לאיסכמיה. זוהי הבדיקה שנבחרה עבורך על ידי הרופא המטפל לגילוי איסכמיה, והשאלה האם יש להפנות למיפוי לב תלויה בגורמים נוספים ואחרים. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים