הצטברות נוזלים בשד לאחר ניתוח חהוצאת גוש ממאיר

דיון מתוך פורום  סרטן השד

27/05/2016 | 12:08 | מאת: חן

לפני כ 4 שבועות עברתי ניתוח למפקטומי עם ביוםסיית זקיף וקרינה תוך ניתוחית. בביקורת : הצלקת תקינה , המטומה בספיגה. בשבוע וחצי האחרונים חשה כאבים סביב הצלקת קיימת נפיחות..הצטברות נוזלים.כיצד אפשר לטפל בנפיחות ובצבר הנוזלים מבלי להידרש להתערבות כירורגית..שאיבה?.

01/06/2016 | 21:27 | מאת: פרופ' דינה לב

חן יקרה, הצטברות נוזלים לאחר למפקטומיה אינה תופעה נדירה במיוחד בעת תהליך ספיגת המטומה. באם ניתן, עדיף שלא לנקז את הנוזל בכדי להמנע מהחדרת זיהום לחלל הניתוחי. יחד עם זאת, באם את סובלת מכאב ניכר או קיימים סימני זיהום ניתן לשאוב את הנוזל בהנחית US. חשוב שתתיעצי עם הרופא המנתח ויחד תחליטו מה הגישה העדיפה. החלמה מהירה, דינה

מנהל פורום סרטן השד