פיטו אסטרוגן

דיון מתוך פורום  סרטן השד

17/07/2015 | 19:15 | מאת: חנה

שלום, אני בת 53, שנה בגיל המעבר. בעברי DCIS, LCIS. מאז נותחתי אני בריאה ולא נוטלת תרופות כלשהן. האם מותר לי לאכול מזונות מסוג פיטואסטרוגן? מה אפשר לאכול כדי למנוע אוסטופורוזיס?

20/07/2015 | 08:11 | מאת: פרופ' גיל בר-סלע

חנה שלום מותר לאכול מזונות המכילים פיטו-אסטרוגנים. ישנו מחקר שתוספת זרעי פשתן (או ליגנינים- הפיטו אסטקגונים המצויים בפשתן) הפחיתו הישניות. ניתן לשלב פשתן טחון ושומשום מלא טחון ביחד- יתנו גם תוספת של אומגה 3 וקלציום זמין ממקור צמחי לשיפור אוסטאופורוזיס אפשרי

מנהל פורום סרטן השד