סימון מקום הניתוח לפני ניתוח להוצאת גוש סרטני מהשד

דיון מתוך פורום  סרטן השד

29/01/2015 | 11:26 | מאת: תהלה

אמי הולכת לעבור ניתוח להוצאת גידול סוטני קטן מהשד בשבוע הבא, ורציתי לשאול למה בדיוק מתכוונים בסימון מקום הגידול וכו', מישהו יוכל להסביר לי? תודה

01/02/2015 | 09:59 | מאת: פרופ' שלמה שניבאום

לתהלה שלום מכיון שהגידול שלך לא נמוש (לא ניתן למצאו אלא התגלה בממוגרפיה או אולטרסאונד יש צורך לסמנו כדי שהמנתח יוכל לאתרו בניתוח.לכן לפני ניתוח מכניסים מחט ודרכה חוט כעין וו הנשאר בשד, איתו את באה לחדר ניתוח המנתח מאתר את הגוש לפיו ושולח לצילום בזמן הניתוח כדי לדעת שהוציא את הגוש בברכה

מנהל פורום סרטן השד