תופעות לואי של טיפול בליטריזול

דיון מתוך פורום  סרטן השד

09/09/2014 | 17:54 | מאת: אורנה

שלום אני בת 53 לפני כחמש שנים חליתי בסרטן שד. האונקוטייפ שלי היה 22. עברתי ניתוח וטופלתי בקרינה. בהמשך טופלתי בטמוקסיפן במשך שנתיים וחצי, אח"כ טופלתי בלימסול למשך כחודשיים. הטיפול הופסק עקב תופעות לואי כמו נשירת שיער הפרעות בשינה ודכדוך. בהמשך טופלתי בליטריזול. לדעתי התרופה האחרונה גורמת לי לנשירת שיער קיצונית. כשהפניתי את השאלה לאונקולוגית שלי נעניתי שזה לא קשור. שאלתי אם התופעה מוכרת ומה כדאי לי לעשות. אני אמורה להמשיך בטיפול זה עוד שנתייםוחצי ומודאגת מנשירת השיער. האם מומלץ שאמשיך בטיפול הזה? האם יש חלופה? בתודה אורנה

14/09/2014 | 06:43 | מאת: פרופ' גיל בר-סלע

נשירת שיער בהחלט יכולה להיות תופעת לוואי של התרופה. ניתן לחזור לטמוקספן, ההבדלים הסטטיסטיים בין התרופות הם קטנים.

מנהל פורום סרטן השד