כריתת שרירן ופוליפ

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

22/09/2014 | 12:58 | מאת: לרה

שלום האם בעת הניתוח -היסטרוסקופיה,ניתן להבדיל לפי מראה בין שרירן לפוליפ? לפני הניתוח נמצאו בבדיקה 2 פוליפים,ובניתוח (לפי מה שרשום),נמצא שרירן ופוליפ. האם ביצוע גרידה קשור לפעולת הוצאת השרירן והפוליפ? האם יש ביצוע פעולה נגד הידבקויות בעת הניתוח? תודה מראש

לרה שלום, באולטרסאונד (לפני הניתוח) קשה לעיתים להבדיל בין השניים. בהיסטרוסקופיה, המראה של השניים שונה וקל לאבחנה. הגרידה מיועדת ללקט רקמת רירית רחם שאינה קשורה ישירות לפוליפ או לשרירן. פעולת המנע העיקרית נגד הידבקויות היא טכניקה ניתוחית נכונה, מתן אנטיביוטיקה למניעת זיהום (פחות משמעותי), והימנעות מטראומה מיותרת (ביצוע גרידה עלול ליפול בקטגוריה זו בעידן בו קיימת היסטרוסקופיה שהיא הרבה פחות טראומתית). רפואה שלמה.

מנהלי פורום האשה והרחם