מחשבות מיניות

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

25/01/2015 | 00:20 | מאת: אביאל

אודי שלום.  אני הן 24 נמצא בקשר זוגי כבר שנתיים ומקיים יחסי מין תקינים. אובחנתי כסובל מחרדה בעיקר ממחלות ומחשבות טורדניות על נטייה מינית וטיב הקשר שלי . כשהייתי נער חוויתי בלבול והייתי אונן על גברים ונשים אך לא על יחסי מין עם גברים אלא רק על דמות גבר לרוב בתחתונים .המטפלת הסבירה את זה כייתכן בלבול ואולי קשר עקיף לבעיה שלי עם הדימוי הגופני שלי . ניסיתי טיפול קוגניטיבי שעזר אבל מעט ואז עברתי לציפרלקס. מופיעות לי מחשבות מיניות על כל מי שמסביבי ובלי זיקפה ולרוב עם אנשים שקרובים אליי בצורה חברית או בעבודה. לפעמים גם אם אני מתחבר למישהו בצורה טובה באופן תמים וחברי אני חרד שיש לי משהו מיני אליו או אם זב מישהו שמשדר חיצונית דברים שחסרים בי. ניסיתי להכנס לסרטי גייז ומעבר לחרדה נראה שכל שניה הולך לעמוד לי אבל לא עומד. אני איני הומופוב וזה חלק מהחרדה כי אני לא נגעל בדרמטיות מסרטי גייז ואין לי בעיה עם הומואים גם בחיי היום יום. למרות שהמגע המיני שלי היה די מאוחר מאז אני חרד שיהיה לי צורך שוב לאונן על גבר. האם זה הגיוני שבמוח קנאה תתורגם למשיכה מינית ? וזיקפה יכולה להופיע בעקבות חרדה? אני לא מרוצה מאיבר המין שלי ותמיד כשאני מדבר עם בנאדם מוצלח אני חושב בטח יש לו איבר ענק וישר מדמיין אותו :/ זה הופך אותי להומו ? הבנתי שגם אם המוח קולט מסר מיני לא רצוי הוא עלול להגיב בהתאם וגם הפסיכולוגית הקודמת הסבירה שיכולה להווצר קנאה בצורת משיכה לגבר שנראה טוב אבל איך אני אדע אם זה נכון?? כל האלמנטים שציינתי פה יכולים להפוך אותי להומו? ומה לגבי טיפול בהיפנוזה בחרדה זו במה זה יכול לעזור? קשה לי עם זה וגם הקשר עם החברה נפגע אני חש בושה מאוד גדולה וחוסר סיפוק בקשר לפני שהמחשבות הופיעו הייתי מאוהב עד השמיים היום אני לא מצליח להחזיק איתה את הקשר :/תודה על ההתייחסות ..

שלום אביאל, מתיאוריך עולה תמונה די מובהקת להפרעה כפייתית הומוסקסואלית (Homosexual Obssessive Compulsive Disorder), עליה תוכל לקרוא כאן: http://www.shrink-friendly.co.il/?p=760 הפרעה זו מופיעה אצל סטרייטים שנמשכים לנשים ואף מקיימים איתן מערכות יחסים והאובססיה השלטת היא חשש מתמיד שמא הם הומוסקסואלים, למרות שאינם נמשכים לגברים. המחשבות הטורדניות שלך סביב הנושא בהחלט אופייניות להפרעה זו. הואיל ומדובר בהפרעה כפייתית, צפות ועולות גם אובססיות אחרות, כמו למשל הפחד שלך ממחלות, גודל איבר המין וכד'. הטיפול הוא כמו בכל הפרעה כפייתית אחרת, דהיינו, טיפול התנהגותי-קוגניטיבי בשילוב טיפול תרופתי בעזרת תרופות המעכבות ספיגה חוזרת של סרוטונין (SSRI, ציפרלקס היא אחת התרופות המקובלות ביותר לכך, אם כי ייתכן שיהיה צורך להעלות לך את המינון). המלצתי, אם כך, היא לחזור לטיפול. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים