מבולבל

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

21/03/2014 | 23:57 | מאת: אביעד

שלום דר, אני בן 24 ואני נורא מבולבל בזהות המינית שלי, זה קרה לפתע. תמיד נמשכתי לנשים בצורה מובהקת מאוד, אחרי כמה מערכות יחסים, שלא הרגשתי על פסגת העולם מבחינה ריגשית, ובמערכת יחסים האחרונה לפני שנה הרגשתי אפילו מועקה, לא רציתי לוותר על זה שהשגתי מישהי יפה ולא קיבלתי את זה שאני לא מרגיש אליה רגשות מיוחדים,(באופן כללי בחיים לא הרגשתי את עצמי בפסגת העולם אלא אני זוכר את עצמי אדם מאוד עצור הנאהתית), אז אחרי כמה מערכות יחסים, התחלתי לחשוב אולי אני הומו. זה נמשך כבר תקופה של כמה חודשים וזה לא עוזב אותי, לעיתים אני מסכים עם התחושות האלה ומקבל את זה, אך יום למחורת או שעה אחכ אני עלול לחוש משהו כלפי אישה. יש לציין שמאז החשק המיני מאוד ירד, ונראה לי גם שהמשיכה עצמה לנשים. מאז ששאלתי את עצמי, התפתחה אצלי סוג של פנטזיה על להיות במקום ובתפקיד הנשי בזמן סקס, זה מעורר לי את החשק המיני אך זה נכבה יחסית מהר, אולי מההבנה שאני לא יכול להיות אישה. שאלתי היא, האם סרטוני פורנו באינטרנט יכולים להעיד במידה כלשהי על היותי הומו או סטרייט? אני אסביר למה אני מתכוון. אחרי שנפרדתי מהחברה לפני שנה, לא הפסקתי להתחרמן ולאונן על פורנו סטרייט כשכל הפוקוס שלי ממוקד על האישה עצמה בכלל, לאט לאט ממש לפני שהתחלתי לשאול את עצמי אולי אני הומו כבר שמתי לב שנמאס לי מהסרטונים כי כבר ראיתי את הכל ומיציתי... אני כבר לא מתחרמן מזה. מנגד כשאני רואה פורנו הומוסקסואלי אני גם לא מתחרמן! סרטי פורנו סטרייטים לא עושים אותי חרמן, אך אם האישה שם עם נתונים יפים כן יש עוררות פיסית, אך חשק אין. ושוב, לגבי פורנו הומוסקסואלי, זה לא עושה לי משהו מיוחד. דבר נוסף, שלשום דוגמא יצא לי להיות עם מישהי שאני מדבר איתה זמן מה, לא היה לי חשק בכלל לשכב איתה, אך כשהיתה התקרבות פיזית בינינו אז החשק לא עלה אבל פתאום נהיתה זקיפה... מנגד, הפנטזיה שעולה לי לעיתים, שהן לא ממש קרובות, זו כן מעלה לי את החשק המיני, ממש! כאילו אני צריך ללכת לפרוק הכל באותו רגע... מה זה אומר כל זה? האם יש איזשהו מדד לבדיקה אישית? למה אני תקופה ארוכה בטוח בזה שאני הומו? מה שקורה ספני השטח או מה שאני מרגיש זה מה שקובע? כי יש לי רגעים שאני כל כך בטוח שאני הומו! יש לציין שאני לא אדיש לגברים, מעולם לא הייתי. אבל מינית, אין לי את זה.. אבל אני כן סוג של נדלק (נראה לי שאפשר לקרוא לזה ככה) או פשוט קולט גברים שניראים טוב, או גבר שמתנהג בצורה מסויים אז אני כן שם לב לזה, או מדבר בצורה מסויימות.... אז אני שם לב לדברים האלה. קרה לך בתור מטפל שהמטופל שהיה מולך היה כל כל בטוח שהוא הומו ובסוף התברר לו שזה דברים אחרים? מה קורה לי?

שלום מבולבל, הומוסקסואליות היא משיכה מינית (יש שיאמרו, גם רגשית) לבני אותו מגדר ולא היעדר משיכה מינית לנשים, קל וחומר לא ירידה בחשק המיני. במילים אחרות, העובדה שחל שינוי במשיכה שלך לנשים אין בה כדי להגדיר אותך כהומוסקסואל. קיימות כמה אפשרויות לאבחן את מצבך והן דורשות, כמובן, אישוש בשיחה פנים אל פנים עם איש מקצוע. ראשית, אתה מתאר מצב של חוסר התלהבות רגשית (ולא מינית) עם חברתך האחרונה, כלומר, הדעיכה היא רגשית ולאו דווקא מינית. לכך ייתכנו כמה הסברים, שאף אחד מהם אינו קשור לנטייה מינית. שנית, אפשרות נוספת שיש לשקול היא אפשרות של דיכאון לטנטי שחלק מביטוייו הם ירידה בחשק המיני. הדבר דורש אימות ע"י בדיקת רגשותיך בתחומי חיים אחרים. שלישית, ייתכן שהחשש שאתה הומוסקסואל הוא מה שמכונה HOCD, הפרעה כפייתית שמופיעה אצל גברים הטרוסקסואלים שאינם נמשכים מינית לגברים, אך התוכן של האובססיה שלהם הוא החשש שמא הם הומוסקסואלים (חשש שאין לו אחיזה במציאות). הזקפה שלך כתוצאה מהתקרבות פיזית לבחורה בהחלט מעידה על משיכה, גם אם אינך מודע לכך. זקפה היא מדד שאינו מזייף. לעומת זאת, אובדן העניין בסרטי פורנו שאכן חוזרים על עצמם אינו מדד תקף. אתה גם מציין שבגיל 24 אתה כבר אחרי כמה מערכות יחסים. אינני יודע כמה זמן נמשכה כל אחת מהן, אך מדובר בניסיון עשיר יחסית לגילך הצעיר. לסיכום, לפי תיאוריך ובהתחשב במגבלות המדיום האינטרנטי, אינני מוצא שום עדות להומוסקסואליות שלך, אך בהחלט יש מקום לבדוק את תחושותיך בייעוץ אישי, המאפשר דיאלוג עם המטפל. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים