מתוק

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

20/11/2015 | 16:55 | מאת: אבי

שלום רב, שאלה לגבי מתוקים-אני מאמין שמתוק לא אמורים לאכול כשרעבים,ואם באמת רעבים אז הגוף ידרוש לאכול אוכל אמיתי,אז מהם המקרים שכן אפשר לאכול מתוק והאם כשכבר אוכלים את המתוק אחרי הארוחה, הגוף יאזן את כמות המתוקים שנכנסים ו"יספור" לבד את הכמות הקלורית שנכנסת לאורך כל היום? -שאלה שנייה- אם מתוק אוכלים לכיף-אז קשה לי בדכ לעצור אחרי עוגייה אחת-אני בדכ אוכל כמה עוגיות מכמה סוגים שונים ואז ארגיש מסופק,אך אפשר להרגיש מסופק אחרי עוגיה אחת או שהרצון לאכול מכמה סוגים שונים מתוק הגיוני? (לא ברגע בולמוס,אלא כשנמצאים במצב רגוע לחלוטין)

22/11/2015 | 09:26 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

זה אתה. הגוף נותן לך תחושת רעב, ובהתאם לדרגת הרעב וזמינות האוכל, תבחר מה לאכול. כך שלדעתי, כשאוכלים מתוקים במקום אוכל, בד"כ רעבים מאד, וכלכך רעבים שאין "זמן" או אפשרות להכין משהו אחר, או בגלל שזה סוג האוכל הזמין ביותר כרגע. להרגיש מסופק ממה שאתה אוכל, זה חשוב מאד. גם באוכל וגם במתוקים. משום מה, יש איזה אמונה רווחת, שכשאוכלים עוגייה, צריך לעצור בעוגייה אחת. למה? ברור שאם אוכלים חבילת עוגיות זה כבר סיפור אחר. אבל כמה עוגיות, זה לא בולמוס. ואם יש לך בולמוסים, אתה מכיר את ההבדל. כדי לעצור אכילה, בכלל, ולא רק של מתוקים, צריך קודם לדעת שהארוחה הבאה מחכה לך. הרי, אחרי העוגיות, תבוא עוד ארוחה. הגוף שורף אנרגיה 24 שעות, ולכן תמיד יהיה לנו צורך בעוד ארוחה. הגוף "סופר" את מה שאתה מכניס. האם אתה מקשיב לספירה? גם בעוגיות התחושה של הטעם מגיע לרוייה מסויימת, וכן גם מרגישים ב"בטן". דבר ראשון צריך לקבל את העובדה שאין חוק שאומר שצריך לעצור אחרי עוגייה אחת. ועכשיו שאתה יודע את זה, אני מקווה שגם תרגיש בבטן איפה לעצור.אני מקווה שעניתי לך על השאלה.

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה