פירות

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

05/08/2015 | 00:16 | מאת: צילה

שלום, ברצוני לדעת כמה פירות מומלץ לאכול ביום מבלי שתיווצר השמנה? והאם לאכול 3-5 מנות פרי בדיאטה זה בסדר? במידה ואכלתי כמות פחמימות מעטה באותו היום. אשמח להמלצות על פירות עדיפים יותר/דיאטטיים? ( הבנתי שתאנים טריות ותפוח עץ מומלצים ) תודה.

06/08/2015 | 10:47 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

אין מניעה לאכול בין 3-5 פירות ביום. להיפך, מאד בריא ומספק ויטמינים וסיבים. ופשוט כיף לאכול אותם כשחם. הבעייה שלי היא עם ה"ספירה". ההמלצה היא לאכול במינימום 3 פירות ביום. אבל עכשיו אני שואלת אותך: הרי פירות זה אוכל כמו כל אוכל, ושייכים למשפחת הפחמימות. כל אוכל שאנחנו אוכלים נותן לנו שובע. תחושת השובע היא זו שצריכה להנחות אותך, כמה לאכול ממה ( לא רק פירות) באותו היום. זה קל מאד לתת המלצות כלליות כאלה או אחרות, אבל הן לא בהכרח מתאימות לך. שובע, היא תחושה שלך בלבד, ואם תקשיבי לה, תדעי כמה לאכול מכל קבוצות המזון באותו היום. שווה לנסות לא? ושלא אשכח, פרי הוא פרי הוא פרי. אין פרי יותר "דיאטטי". גם בתפוח יכולים להיות יותר קלוריות מאשר בבננה. הכל שאלה של גודל הפרי. ולכן, עדיף לדעתי, לעבוד עם תחושת השובע, ולא עם תחושת "מגיע לי" כי זה מה שמומלץ.

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה