עלייה וירידה במשקל

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

14/06/2015 | 22:18 | מאת: דפנה

שלום, שמי דפנה. גובה 1.78 ומשקל 52. מתאמנת 5 פעמים בשבוע אימוני אירובי בחדר כושר שאורכים בין שעה לשעתיים. יש משהו שנורא מפריע לי - התפריט שלי מתבסס על ארוחות מסודרות מאוד ובריאות. אך הבחנתי בכך שכל שינוי הכי קטן, גורם למשקל שלי לשינוי עצום ולא הגיוני. לדוגמה, ביום שבו אני מוסיפה ארוחה נוספת, וגם אם מדובר בארוחה שמבחינה קלורית לא כל כך מוגזמת- אני יכולה להבחין בעלייה עד קילו יום למחרת ולחילופין כשיש לי ימים עמוסים נורא וקורה שאני אוכלת מעט פחות, אותו הדבר - זה יכול להתבטא בירידה של בין 500 גרם לקילו יום למחרת. השאלה שלי היא, מדוע התנודות האלה כל כך קיצוניות? הרי אנשים שנים נעים על אותו משקל ומתנדנדים בין קילו לשתיים שינוי לאורך תקופות זמן ארוכות. אציין שבעבר, המשקל שלי היה כמעט קבוע ללא שינוי לאורך שנים. אשמח מאוד לשמוע את חוות דעתכם בנושא. תודה רבה.

15/06/2015 | 09:31 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

לשניים. אלה המילים שלך. גם המשקל שלך נע בתנודות של עד כ 2 ק"ג.והיות ואת נשקלת בתדירות גבוהה (נכון?), את רואה את השינויים אצלך ב חצי ק"ג. אלה תנודות נורמליות ובכלל לא קיצוניות.הגוף שלנו עובד בסביבה מימית והמשקל שלנו יכול של עד 2 ק"ג במשך היום. זה לא משהו שרואים מבחוץ. ולא בהכרח מרגישים את זה. אבל מהנתונים של הגובה והמשקל שלך, בהנחה שלא טעית בהקלדה , יש בעייה .המשקל שלך נמוך מדי. מדברייך את כלכך מודאגת מתנודות, שקשה לי להאמין שתסכימי לטפל במשקל הנמוך שלך. מה דעתך לפנות לייעוץ?

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה