זמן שובע

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

02/11/2014 | 22:09 | מאת: איילת קרן

האם זה נכון שהשובע מגיע רק אחרי 20 דקות ? ואם כן אז גם אם לא שבעתי ברגע הראשון בהמשך יבוא השובע אז למה לאכול עוד האם זה לא יגרום להשמנה או לחוסר ירידה ?

06/11/2014 | 15:06 | מאת: לילי רוזן

אתחיל מהסוף. אכילה מעבר לשובע באופן קבוע תגרום לעליה במשקל. תחושת השובע היא הסימן שלנו לדעת מתי להפסיק לאכול. הקושי לזהות את תחושת השובע בזמן נובע מכל מיני סיבות ובעיקר ממשטרי דיאטה שונים שמשבשים את היכולת להרגיש מתי אנחנו רעבים ומתי אנחנו שבעים באמת. בשיווי משקל, כחלק מהתהליך התזונתי, משקמים את היכולת להרגיש את השובע והרעב הפיזיולוגיים ולהשתמש בהם ככלי לויסות אכילה והגעה למשקל נכון.

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה