שלום רב,

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

05/10/2014 | 23:11 | מאת: אביגיל

אני בת 19 ושקלתי 80 בחצי שנה האחרונה הורדתי 16 קילו כרגע אני שוקלת 64, חשוב לי לציין שלא עשיתי זאת עם תפריט מסודר ולא שילבתי בזה ספורט, פשוט הייתי אוכלת עד 3 ארוחות ביום , זאת אומרת שאכלתי ארוחה אחת באמצע היום, בבוקר פירכיות עם קפה ואולי פרי גם בהמשך היום, ולפעמים היו ימים שלמים שהייתי מרעיבה את עצמי, היו גם ארוחות שישי שהייתי אוכלת קצת יותר מהרגיל אך לא שוברת את רצף הירידה במשקל. לאחרונה התחלתי לחוש בחולשה קלה ,בסחרחורות וכאבי ראש ויש לי גם נשירת שיער קלה. החודש האחרון (ספטמבר) לא קיבלתי מחזור , חודשיים לפני זה קיבלתי מחזור עד שלושה ימים כשבדרך כלל אני מקבלת שבוע שלם.(אני לא אוכלת לחם בכלל, וכל מה שמטוגן אני גם לא נוגעת, משתדלת גם לא לאכול בשם אלה רק עוף וגם בקושי) יש לי כמה שאלות שאשמח לקבל תשובות במקום לחכות חודש לתור אצל רופאת נשים. 1. איך אפשר להחזיר את המחזור למצב סדיר? 2. מהו התפריט היומי הסטנדרטי? 3. הגובה שלי הוא 1.59 , כמה אני אמורה לשקול? 4. האם אני צריכה לחשוש בכך שאיני מקבלת מחזור? 5. האם קרה מצב כזה שמחזור הפסיק לגמרי עקב ירידה במשקל ולא חזר? 6. עד כמה זה חמור שהמחזור מפסיק , ומה הם הנזקים שנגרמים במהלך ההשהיה ? אשמח לקבל תשובה, תודה :)

06/10/2014 | 12:48 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

כדי להחזיר את המחזור את צריכה להחזיר אוכל. וכדי לעשות את זה, לא אוכל לתת לך "תפריט" בפורום. את תתצטרכי ללכת לייעוץ מסודר, ומהר. מה שמוביל אותך כרגע הוא הפחד לעלות במשקל. וככל שתחכי יותר זמן להסדיר את האוכל והאכילה שלך, הסיכוי שלך לעלות חזרה במשקל ויותר מהנקודה בה התחלת, גדולה. אני לא מנסה להפחיד אותך, אבל נפלת למלכודת של מעגל קסמים. את מאמינה שכדי להמשיך לרדת את לא יכולה לאכול יותר ממה שהרשית לעצמך, ושאם תאכלי יותר , תשמיני. את טועה ובגדול.כל מה שאת מתארת, מתאים לסימפטומים של הרעבה. וזה הפיך, במידה ותטפלי בזה נכון. וכדי לטפל בזה נכון, ולקבל בטחון, שאת יכולה לאכול , ולשמור על הירידה, תפני בהקדם לדיאטנית. גנקולוגית , לא תתן לך את הטיפול המתאים, גם אם תתן לך גלולות להסדרת המחזור, כי הבעייה היא בהרעבה. אם את לא רוצה להיות עם בעיית מחזור בעתיד, אנא ממך, פני לייעוץ בהקדם האפשרי. עכשיו הכל הפיך. לגבי שאלתך, כמה נכון לך לשקול. בואי נתחיל מזה, שתשמרי על ההשגים של הירידה מבלי לפגוע בגוף שלך. השיחה הזאת על המשקל, יכולה לבוא רק אם את אוכלת. ולא בזמן שאת מרעיבה את עצמך.

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה