דיאטנ

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

05/08/2014 | 22:43 | מאת: אורנה

שלום, האם תפריט דיאטה כזה של חלי ממן שהיא מפרסמת באתר שלה של 1200 קלוריות ליום הוא טוב? את ממליצה על זה?

06/08/2014 | 16:18 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

יש הרבה מאד גישות לתזונה ודיאטה היום. כל אחד צריך לבחור את מה שמתאים , ונכון לו/לה. גישת שיווי משקל מתייחסת לצורך הבסיסי שלנו לאכול , ולהקשיב לרעב ושובע. לפעמים אנחנו רעבים לאוכל, לפעמים אנחנו רעבים לעוגות. לא משנה מה נחליט לאכול, מה שאמור לגרום לנו לעצור בזמן, ולא להגזים בכמויות, הוא תחושת השובע. בדיוק כמו שתינוק יודע לבקש אוכל, ולהפסיק לאכול כשהוא שבע, כך גם אנחנו המבוגרים. אבל, כמבוגרים, אנחנו נותנים להרבה דברים אחרים ל"החליט" מה וכמה לאכול. שעמום, רגשות, אוכל טעים, זמן, ועוד הרבה גורמים, שחזקים לפעמים יותר מתחושות הרעב והשובע. ואז בלי משים, אנחנו אוכלים כשאנחנו לא רעבים, ומפסיקים לאכול אחרי ששבענו ואכלנו יותר מדי. אין אוכל אסור, אין אוכל מותר. אין אוכל נכון או אוכל לא נכון. אם אוכלים לפי רעב ושובע, מוצאים שהגיוון גדול, הארוחות משתנות בגדלם, וכמות וסוג האוכל שאנחנו אוכלים כל יום, משתנה בהתאם לצרכים של אותו היום. אני יכולה לדבר רק על הגישה שלי. את ההחלטה, מה נכון לך ומתאים לך, רק את יכולה לעשות.

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה