בת רזה

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

11/06/2014 | 00:13 | מאת: אנט

ביצי בת 18, גובה 161 משקל 43. עכשיו היא קצת רזה מהרגיל, אבל גם כשהיא במשקל הגבוהה זה 45 גג 46. אין לה בעיית תדמית!! היא רוצה להשמין, מתלוננת שהיא רזתה וכו. היא אוכלת..אבל רק מה שהיא אוהבת. ולא יותר מדי אתן לך תפריט יומי ממוצע- שוקו + 1.5 בורקס בוקר (אם היא לא שוכחת..) פסטה+ שינצל או פסטה+נקניקיות או תפו"א מוקרם משהו בסגנון +חטיף וקולה.. לפעמים אוכלת מנה כפולה אבל בדכ זה מנה רגילה אני עושה לה פסטות מאוד שמנות (הרבה חמאה או מרגרינה...) ניסינו פעם דיאטנית אבל היא מאוד עקשנית ולא אוכלת מה שלא אוהבת... עד כמה זה גרוע?? ומה עושים ?? בעיקר מבחינת המשקל אודה לך מאוד על תגובתך...

11/06/2014 | 14:06 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

דורשת התמדה באכילה, בכמויות מתאימות. אפשר לעלות בהדרגה, ולפי מה שאת מתארת אפשר גם לעבוד עם האוכל שהיא אוהבת. זה לא מספיק לאכול לפעמים מנה כפולה. צריך לבדוק שהיא לא מדלגת על ארוחות. הבעייה זה לא מה שהיא אוכלת, אבל כמה היא אוכלת. במשקל הנכחי, הבת שלך נחשבת במשקל תת תזונה. זה אומר, שבמשקל הנכחי יכול להפסיק לה המחזור, נשירת שיער, בעיות בתפקוד הלב. ועוד. במקום לעסוק כאן בהפחדה, היא צריכה להיות במעקב רפואי ולעשות בדיקות מקיפות כולל, בדיקות הורמונליות. זה לא פשוט לעלות במשקל, אבל אם היא רוצה לעלות, היא צריכה לעשות את העבודה. זה לוקח זמן. אני חושבת שכן כדאי שהיא תעבוד עם דיאטנית. ולדעתי כדאי לה לראות דיאטנית אחת לשבוע. אני מבינה את הדאגה שלך. הייתי שמחה אם הייתי יוצרת איתי קשר, ללא התחייבות או תשלום, כדי שנחשוב ביחד מה אפשרויות הטיפול המתאימות עבור הבת שלך באיזור מגוריכם, במסגרת ציבורית או פרטית.

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה