אייך לעשות דיאטת פחממות וחלבונים

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

03/10/2007 | 00:10 | מאת: yesorno

אייך לעשות דיאטת פחממות וחלבונים שמעתי המון על דיאטת הפרדת חלבונים ופחמימות, אך אנני יודעת איך לעשות את ההפרדה, מהי פחממה ומהו חלבון?? האם משהו ניסה פעם את הדיאטה, מה שכן קראתי שזה לא דיאטה אלא הרגלי אכילה נכונים!! גם קראתי שצריך לאכול כל שעתיים.... מישהו יכול להרחיב על הדיאטה הזו<?<< תודה לעוזרים

03/10/2007 | 07:35 | מאת: בלה אגמון

שלום רב לך, טעית בכתובת. זהו פורום להרזיה ללא דיאטה. פה לא מדברים על דיאטות משום סוג .פה לומדים לרזות בלי דיאטה.

29/11/2011 | 18:47 | מאת: בלי שם

איך אפשר להפריד בין פחמימות לחלבונים? אני לא יודעת להפריד

03/10/2007 | 12:26 | מאת: לאה פינטו

בוקר טוב לך. אכן, כפי שציינה בלה, אנו לא הכתובת להדריך אותה בדיאטה מסוג כלשהו. ובכל זאת, התרשמתי שאת חשה אובדת, מלקטת פיסות מידע ומנסה ליצור לעצמך דרך. כאן, אני יכולה לעזור במשהו...אני מקווה. הפרדת חלבונים ופחמימות - חלבונים ופחמימות הם שני מקרו-נוטריאנטים בתזונת האדם (השומן הוא השלישי). ברוב המזונות הם משולבים יחד, לכן, קשה לי ליצור עבורך את ההפרדה. למשל, לחם, פסטה, תפו"א, תירס, אורז ושאר דגנים - נחשבים למוצרים פחמימתיים אך מכילים כמות לא מבוטלת של חלבונים. מוצרי בשר וחלב נחשבים לחלבוניים, אך מכילים (לפחות מוצרי החלב) גם פחמימות. את הקטניות יש המשייכים לקבוצת החלבונים ויש המשייכים לקבוצת הפחמימות כיוון שתכולת החלבונים והפחמימות בהן כמעט זהה. למעט סוכר לבן ושמן - אין מזונות שמורכבים רק ממקרו-נוטריאנט אחד. (מקרו-נוטריאנט = רכיב תזונה הנדרש לגוף,בכמות רבה יחסית) אז איך אפשר באמת להפריד? האמת, לא ממש אפשרי. ומהו הרציונל העומד מאחורי ההפרדה הזו? גם כאן, לאל פתרונים. טוב, אני לא אשחק אותה כזו תמימה, הרציונל שעומד מאחורי הגישה הדיאטטית הזו ברור לי לגמרי, אך לא מתקבל לחלוטין. האדם הוא יצור אוכל-כל. וכיוון שכך, מערכת העיכול שלו בנויה לתפארת ובעלת מסוגלות לצריכה רב גונית. כמי שבצעירותה ובעוורונה ניסתה ג-ם את הדיאטה הזו, אינני מבינה איך אפשר להתרגל לאכול בצורה כזו. קשה לנו להתרגל למה שלא טבעי לנו. וההפרדה הזו בהחלט לא טבעית לנו. כך שאינני מבינה איך אפשר לקרוא לזה הרגלי חיים. נסי למצוא רק 10 אנשים (רזים) שאוכלים בצורה כזו (הדגש הוא על "רזים" לא "מרזים") וכמו עם כל דיאטה, אגב...גם עם זו, גמרתי...איך לאמר בעדינות, לא משהו. יקירתי, הפנימי שכל פעם שאת חיה תזונתית, תחת משטר של הכתבה והגבלה מן החוץ (להבדיל מסיגנלי הגוף שלך עצמו) את בדיאטה, גם אם מישהו בחר לספר לך שקוראים לזה בשם אחר. בנוגע ל"לאכול כל שעתיים" - אפילו תינוק בשנת חייו הראשונה, השנה בה מתקיים תהליך הגדילה המואץ ביותר מכל שנות חייו של האדם, אינו אוכל כל שעתיים. כיוון שהגעת לפורום הרזייה ללא דיאטה, אנצל את ההזדמנות כדי לספר לך שגישה זו מכוונת אותנו אל הגוף שלנו ולא מתרחקת ממנו לטובת הנחיות ציבוריות כלליות. תוכלי לשוטט בפורום ולהתרשם מהגישה. נשמח לענות על כל שאלה שתעלה. ואם בכל זאת תבחרי לראות בדיאטת הפרדת חלבונים ופחמימות את האלטרנטיבה שלך, בטוחה שתמצאי מענה בפורומים שעוסקים בדיאטה. בהצלחה רבה שלך לאה פינטו

03/10/2007 | 15:41 | מאת: yeaorno

07/10/2008 | 16:58 | מאת: יפית

שלום ..... עדיין לא הצלחתי להבין מזה הרזיה ללא דיאטה איך מגיעים לתוצאה הזאת?

07/10/2008 | 17:00 | מאת: יפית

שלום ..... עדיין לא הצלחתי להבין מזה הרזיה ללא דיאטה איך מגיעים לתוצאה הזאת?

17/07/2009 | 22:50 | מאת: אילון

אהבתי מאד את התשובה שלך לאה פינטו.... את צודקת במאה אחוז... אנשים סתם מנסים למכור חרטות לחברה שלא מבינים ועוד לוקחים להם על זה כסף... כל הכבוד על העזרה והתמיכה... אילון כלף.

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה