דלקת בשד - פעם שלישית ברצף

דיון מתוך פורום  הנקה

28/08/2015 | 11:44 | מאת: פיסטוק

שלום לכולם זה קצת ארוך אבל מאוד זקוקה לעזרתכם.... ילדתי לפני חודשיים. בחודש וחצי האחרונים התינוקת לא ינקה טוב ולכן ע"פ המלצת יועצת הנקה שאבתי את החלב. היה מספיק חלב לכל הארוחות ללא תמ"ל. בשבועיים האחרונים התינוקת החלה לינוק באופן תקין ולכן עברתי להנקה מלאה (שואבת קצת רק בוקר וערב) בתקופה זו (של החודשיים שלאחר הלידה) היו לי מספר פעמים דלקות בשד (כל פעם צד אחר) – כרגע על טיפול שלישי של אנטיביוטיקה. מספר שאלות לגבי המצב שנוצר: 1. ידוע לע שמותר אנטיביוטיקה בהנקה אבל זו כבר פעם השלשית ? האם תקין להמשיך להניק או לתת חלב שאוב ממקפאי. 2. מה הסיבות האפשריות להיווצרות מצב כזה ? 3. במידה ואני רוצה להפסיק להניק לגמרי, האם אפשר לעשות זאת (לקחת כדור לייבוש) תוך כדי שיש לי דלקת ? אשמח מאוד מאוד לעזרה !!

02/09/2015 | 15:41 | מאת: לאה קליינין

שלום פיסטוק, 1. מותר להניק עם האנטביוטיקה 2. קשה לי לענות לך על סעיף זה, כנראה שזה נובע מהנקה לא אפקטיבית. 3. אפשר להפסיק הנקה. לא ניתן לקחת כדורים. ניתן לייבש את החלב עם כרוב ולשים חתולים קפואים על השד. בהצלחה

מנהל פורום הנקה