חשיפה לחומרים מסרטנים

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

13/11/2016 | 17:32 | מאת: עדנה

לפני כעשר שנים עבדתי במעבדה כשלוש שנים, במהלך זמן זה עבדתי מידי פעם עם חומרים שאח"כ הבנתי שהם מסרטנים. לרב עבדתי עם כפפות, אך מידי פעם נחשפתי במגע. אני מאוד מודאגת כיום האם הדבר יגרום לי לחלות. האם יש בדיקות סקר שניתן לבצע על מנת לבדוק זאת?

האם נחשפת באמת? האם העבודה לא היתה בסביבה מאווררת ובתוך מנדפים? האם לא בדקו כנדרש את רמת החשיפה כדי להבטיח שהיא מתחת לרמת הסיכון התעסוקתי? עצם העבודה עם חומר מסוכן או מסרטן לא אומרת פגיעה. 1. אין שום בדיקה שניתן לבצע 2. שימוש בכפפות לא מוריד את הסיכון מאחר שרוב החשיפה נשימתית 3. בכל יום את נחשפת לחומרים מסרטנים הדרך היא להמנע מחשיפה ואם יש חשיפה להוריד אותה למינימום האפשרי שהוא מתחת לערך המסוכן. כל האנשים נחשפים לחומרים מסרטנים, לא כולם חולים.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות