מכונת שיקוף כבודה האם זה עומד לפגוע?

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

21/10/2016 | 15:00 | מאת: אלכסיי

שלום רב! הנני עובד כ בודק ביטחוני על מכונת שיקוף עליי לשאול ו לוודא בדבר האם עומדת מכונת שיקוף לפגוע בבריאות?

מכונות שיקוף כבודה נבדקות באופן קבוע כדי להבטיח תקינות. אלה מערכות בטוחות, והעובדים בהם לא נחשפים לקרינה מעבר לקרינת רקע. האזור המסוכן הוא בתוך התא, באזור שבו יש שיקוף כבודה. מי שיהיה שם יחשף לקרינה מסוכנת, אך אין סיבה בעולם להכנס לשם כאשר המכונה עובדת. כל שאר האזורים מוגנים על ידי עופרת ואין זליגה של קרינת איקס. אזור מסוכן נוסף הנו באזור הוילונות. לכן, חשוב שהם יהיו שלמים, ולא לקפל אותם למעלה כדי לזרז את תנועת הכבודה.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות