טפלון-האם זה בטוח לשימוש

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

21/10/2016 | 07:52 | מאת: חיים

בוקר טוב ורד יש לי שתי שאלות 1)האם כל סירי הטפלון בארץ עוברים בדיקה במכון התקנים 2)האם הטפלון רעיל במידה והוא נשרט הכוונה כמה זה נכון ומה הטמפרטורה שבה הטפלון כשנשרט מפריש רעלים והאם ההפרשה מתבצעת גם במצב קר כשאין חום בתוך הסיר האמת יש לטפלון שם מאוד רע מבחינה כימית את חושבת שזה נכון?

משרד הבריאות, כבר ב 2010 יצא בהודעה רשמית שאין סיכון בטפלון. איו שום דרישה לבדיקה של כל טפלון על ידי מכון התקנים. חברות עושות את זה בהיבט של איכות המוצרים ולא בטיחות המוצרים. הטפלון אין בו סיכון. הוא יכול להשרט וזה לא משנה לכלום. אולי לא אסטטי אך לא בעית בריאות. חומרי הגלם מסוכנים, וכך הם חומרי הגלם ברוב תהליכי היצור של אלפי מוצרים. המוצר הסופי, הטפלון, איננו מסוכן, ואינו משחרר רעלים בודאי שלא בתהליכים קרים. טפלון מתחיל להתפרק מעל 260 מעלות, הרבה יותר מכל טמפרטורת בישול, אפיה וטיגון. שמן משחרר הרבה יותר רעלנים מאשר הטפלון.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות