פותח סתימות שנשפך על הכיור

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

09/10/2016 | 00:41 | מאת: הילה

שלום ד"ר קויפמן. ראשית, תודה על תשובותייך המפורטות והמחכימות.. נהנית לקוראך. ולשאלתי - נשפכה לנו כמות לא קטנה של חומר לפתיחת סתימות בכיור (היתה מיועדת לפתיחת הסתימה..). האם מספיק לרחוץ במים? האם יש סכנה לשים אוכל בכיור? (ירקות לפני שטיפה וכדומה) תודה!

לשטוף במים ומעבר לזה אין בעיה. החומר לפתיחת סתימות הנו סודה קאוסטית (סודיום הדרוקסיד) קורוזיבי, ועלול לגרום לכוויות. אך איננו רעיל בכמויות קטנות. החומר משמש לדוגמא בתכשירים להסרת שומנים בתנור. מנגבים וממשיכים לאפות. נותנים אותו לפרות ובעלי חיים נוספים כדי להקל על עיכול גריעיני דגנים ותירס. ו... בריכוז נמוך, מוסיפים לבייגלה, אלה הקשים והטעימים, אחרת לא יהיה להם את הקרום הקשה האופיני. להדגיש שוב - בריכוזים נמוכים! לכן, לשטוף עם מים, ולהמשיך בחיים בטוחים.

09/10/2016 | 21:05 | מאת: הילה

כל כך הרבה אזהרות על האריזה, שקצת דאגנו.. לא משתמשים הבחומרים כאלה בדרך כלל. רוב תודות!

זה חומר מסוכן מאוד, ויש להזהר ממנו מאוד כאשר הוא מרוכז. אבל, הוא נמס היטב במים ונשטף ללא בעיה, ולכן אפשר לטפל בו בזהירות ולא להפגע.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות