קרע בתקרת המיקרוגל - מסוכן?

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

20/09/2016 | 21:20 | מאת: דוד

יש לי מיקרוגל מכני ישן. בתקרה הפנימית שלו יש משטח מרובע שמחובר לגוף התנור. ושם יש קרע בפינה. האם יכול להיות שיש משם יותר קינה שנכנסת לאוכל? או שזה לא משמעותי? תודה

מסוכן למי? תלוי היכן הקרע. מבחינת האוכל אין שום בעיה! "הקרינה" היא כולה חימום של המים הנמצאים באוכל שמחממים. זו לא "קרינה" שנשארת ואין שום סיכון באוכל לאחר שעבר חימום במיקרוגל גם אם יש בו פגם. הסיכון שקיים כאשר נפגמת המעטפת הפנימית או הדלת הוא שבזמן פעולת המכשיר חלק ידלוף החוצה, ואם אתה או מישהו אחר עומד סמוך למיקרוגל הוא יכול להתבשל - חימום של המים בגוף, בדיוק כמו באוכל שבתוך המכשיר. לכן, אם הקרע מאחורי המכשיר הסיכון לאנשים נמוך, לאוכל לא משנה. אך, נראה שזה הזמן לקנות מיקרו חדש (סביר שלתקן יעלה יותר מחדש).

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות