כיצד להתמודד עם סיבים אפורים ורגישות לגבס

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

16/05/2016 | 10:28 | מאת: שוש

1. אם יש כמות עצומה של טאלק בחדר, כיצד ניתן לטפל בה? האם סינון אויר יכול להספיק? ממה היא יכולה להיות מופקת? כל המבנה מצופה בחלקו הפנימי בקירות גבס. האם הוא יכול להוות את מקור האבקה הגדול הזה? האם ניתן לטפל בקיר הגבס כדוגמת לצבוע אותו בצבע מיוחד ולצמצם משמעותית את זליגת הטאלק? האם יש טיפול אחר שכדאי לעשות לקיר? 2. אם ישנם סיבים אפורים בחדרי הבית כמו אלו שמופיעים בחנויות בגדים. מה יכול להיות המקור שלהם? נאמר לי שיתכן וחומר בידוד, שוב כיצד ניתן לצמצם את התופעה? האם יכול להיות מקור אחר לסיבים אלו, והאם הם יכולים לסכן את הבריאות? תודה רבה מראש.

טלק? לא סביר לגמרי. טלק הוא מינרלי אסור לשימוש בבניה והוא בודאי לא מרכיב בקיר הגבס. קיר גבס עשוי מגבס. צבע האפור אומר שזה קיר גבס בסיסי רגיל ללא תוספות. הרבה אבק, תנסי לשאוב. אם לא עוזר אפשר לסייד הקיר עם צבע אקרילי או צבע מתאים אחר, להתיעץ עם צבעי. מהתאור שלך לסיבים אפורים לא ניתן לזהות מהו החומר. חומר בידוד, אז את צריכה להיות מסוגלת לראות מקומות בהם יש םגיעה בקירות ומציץ חומר הבידוד. חומר בידוד מאחרי קיר שלם לא קופץ פתאום החוצה. ויש להניח שאין רגישות לגבס, אלא רגישות כללית לאבק או לקרדית הבתים.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות