שימוש בחומרי חיטוי לג'קוזי

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

21/11/2015 | 12:10 | מאת: אורי

שלום, רכשנו ג'קוזי אשר מותקנת בו מערכת אוזנטור. בהוראות התחזוקה נאמר שיש להשתמש גם בטבליות חיטוי הלו-ברום. שאלותיי : 1. מה עדיף? טבליות ברום או כלור ואם יש הבדל ביניהם. 2. באותו עניין של (ברום או כלור), בהנחה שגם נכדנו בן שנה יטבול בג'קוזי האם עדיף כלור או ברום או אולי כלל לא בגיל זה. תודה אורי

אם יש אוזונטור, אז טבליות החיטוי הם רק כתוספת ולא העיקר. הטבליות הן גם וגם (כלור-ברום). כלור עושה עבודה טובה על סוג מיקרואורגנזמים וברום עושה עבודה טובה יותר. אך ברום רעיל יותר מכלור, אז עושים תערובת שתעשה חיטוי עם רמת סיכון פגיעה נמוך יותר. לגבי הנכד בין שנה, לא מומלץ ג'קוזי בכלל! ובטח לא עם חומרי החיטוי הרעילים. הוא קטן וכמות החומר שעלולה לפגוע בו קטנה הרבה יותר מהכמות שעלולה לפגוע במבוגר (הבדל משקלי). בנוסף יש את הגורמים הביולוגיים שבמי הג'קוזי שמערכת החיסונית של מבוגר תתמודד איתם ולקטן יהיה קשה, למרות החיטוי, כי בג'קוזי יש גורם בעיתי והוא טמפרטורת המים החמימים.

22/11/2015 | 21:20 | מאת: אורי

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות